Connect with us

technokrata

Lassul a mobiltelefon piac növekedése – érkezőben a 3G

Kütyük

Lassul a mobiltelefon piac növekedése – érkezőben a 3G

Az ARC Group piackutató cég egyik legfrissebb felmérése rávilágít arra, hogy a mobiltelefon piac növekedése tovább fog folytatódni, azonban az elkövetkezendő években várhatóan jelentős mértékben vissza fog esni a növekedés üteme.

A vállalat szakértői szerint idén megközelítőleg 561 millió mobiltelefon talál gazdára, vagyis 16 százalékkal több, mint a tavalyi esztendőben, amikor is világszerte 485 millió darab mobilt adtak el.

A piac telítődése miatt ez a 16 százalékos növekedés 2005-ben 10 százalék körülire fog mérséklődni. Ez azonban még csak a kezdet, ugyanis 2006-ban 7,7 százalékos, 2007-ben 6,4 százalékos, 2008-ban 4,8 százalékos, 2009-ben pedig már csak mintegy 2,6 százalékos növekedésre lehet számítani. Ezek alapján egyébként 2009-ben várhatóan 767 millió darab mobiltelefont fognak eladni az érintett gyártók.

A piac mozgatórugói egyébként nem mások, mint a fejlődő országok, vagyis többek közt Brazília, Kína, India, Mexikó és Oroszország. Ezenkívül ugyancsak fontos szerepet játszanak azon fejlett országok, ahol a már meglévő mobiltelefonos előfizetők időről időre újra cserélik elavult, vagy csak éppen megunt készülékeiket. Az előrejelzések egyébként azt mutatják, hogy 2009-ben is csak körülbelül minden harmadik mobiltelefon lesz harmadik generációs. Az idei esztendőben körülbelül 4 százalékra tehető a 3G mobilok piacrésze.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp