Connect with us

technokrata

Három év börtönre számíthatnak az engedély nélkül fotózó kamerás mobilosok!

Kütyük

Három év börtönre számíthatnak az engedély nélkül fotózó kamerás mobilosok!

Eddig csak kósza pletykák keringtek arról, hogy a kamerás mobiltelefonok engedély nélküli használatát büntetni fogják, most azonban már biztos, hogy az illegális kamerás mobilos fényképezést büntetni fogja a törvény.

Az új-zélandi törvényhozók várhatóan hamarosan meg fogják szavazni azt a törvénytervezetet, mely kimondja, hogy a megfelelő engedélyek hiányában tilos fényképeket készíteni a mobiltelefonok segítségével. Az előreláthatólag a jövő esztendőben hatályba lépő törvény meglehetősen szigorú, ugyanis a vétkesnek talált mobilosok adott esetben akár három esztendőre is rács mögé kerülhetnek.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kamerás mobilok világszerte egyre több problémát jelentenek. A gyárak attól félnek, hogy az ilyen készülékek révén fel fog lendülni az ipari kémkedés, a japán könyvkereskedések számára pedig komoly veszteségeket okoznak a kamerás készülékekkel dolgozó, úgynevezett digitális bolti tolvajok, akik lefényképezik, majd pedig otthon díjmentesen elolvássak a különböző könyveket.

Egyre több öltözőben is tiltják a kamerás telefonok használatát, ugyanis az utóbbi időkben elszaporodtak az ezen eszközökkel elkövetett kukkolásos esetek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák