Connect with us

technokrata

Az egyre olcsóbb TFT LCD-k kiszorítják a mobilpiacról a cSTN kijelzőket?

Kütyük

Az egyre olcsóbb TFT LCD-k kiszorítják a mobilpiacról a cSTN kijelzőket?

Egyes szakértők szerint minden jel arra mutat, hogy a mobil eszközökbe szánt kijelzők piacán a TFT technológia már a jövő esztendőben ki fogja szorítani a cSTN technológiát.

Az egyik legnagyobb tajvani TFT (Thin Film Transistor) LCD gyártó, a Star World Technology Company gyártókapacitásának már csak mindössze 10 százalékát fordítja cSTN termékek előállítására.

A TFT technológia dinamikus előretörése elsősorban annak köszönhető, hogy az ilyen kijelzők ára már csak alig 2-4 dollárral magasabb a hasonló cSTN panelekénél. Összehasonlításképp, az idei esztendő elején a TFT kijelzők még körülbelül kétszer olyan drágák voltak, mint cSTN alapú társaik. Az iSuppli piackutató cég adatai szerint 2003 decemberében egy átlagos mobiltelefon cSTN kijelző 15-17 dollárba, egy átlagos mobil TFT display pedig 31-33 dollárba került.

Egy másik kijelzőgyártó, a Wintek úgy vélekedik, hogy a TFT LCD-k a közeljövőben még nem képesek kiszorítani a piacról a cSTN megoldásokat. A vállalat vezetői elismerik, hogy a TFT kijelzők ára meredeken zuhan, azonban felhívják a figyelmet arra, hogy ezzel párhuzamosan a cSTN termékek ára is jelentős mértékben mérséklődik. A Wintek szerint 2005-ben várhatóan még több cSTN, mint TFT kijelző kerül majd forgalomba. Mint ismeretes, az TFT technológia sokkal jobb képminőséget produkál, mint a cSTN.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák