Connect with us

technokrata

Perel a Nokia: a Sagem lemásolta a 6610-es designját?

Kütyük

Perel a Nokia: a Sagem lemásolta a 6610-es designját?

A finn Nokia a napokban szépen csendben peres eljárást indított francia riválisa, a Sagem ellen.


A Németországban indított perben a felperes azt állítja, hogy a Sagem a myX5-2 típusjelzésű mobiltelefonjának designját a Nokia 6610-es modelljéről másolta le, illegális módon, éppen ezért a Nokia azt szeretné elérni, hogy a Sagem mielőbb hagyjon fel az említett készülék forgalmazásával.

Szakértők szerint tény, hogy a két modell között számos hasonlóság fedezhető fel, azonban legalább ennyi eltérésre is figyelmesek lehetünk. Ezenkívül említésre méltó, hogy a Nokia egyik legfrissebb mobiltelefonja a Sony Ericsson egyik korábbi, rendkívül sikeres modelljére hasonlít nem kis mértékben, tehát ezek alapján a Nokiát is hasonló vádak érhetnék. Egyes források szerint a most indult pereskedés nem több egyszerű PR fogásnál, vagyis a folyamatosan csökkenő részesedésű Nokia ilyen és ehhez hasonló ügyek révén szeretné elérni, hogy a sajtó és az emberek többet foglalkozzanak vele.

A Nokia ezzel párhuzamosan a Vitelcom nevezetű spanyol mobiltelefon gyártó céget is beperelte. Ez esetben az a vád, hogy a Vitelcom egyes mobiljai esetében különböző Nokia technológiákat alkalmazott, mindenféle engedély kérése nélkül.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák