Connect with us

Hirdetés

technokrata

Jelentős Bluetooth fejlesztések várhatóak

Kütyük

Jelentős Bluetooth fejlesztések várhatóak

A Bluetooth Special Interest Group kiadta a vezeték nélküli Bluetooth technológiával kapcsolatos, az elkövetkezendő három esztendőt átölelő fejlesztési roadmapjét.

A dokumentumból kiderül, hogy az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő ˝˝kékfog˝ a jövőben gyorsulni fog, alacsonyabb lesz a fogyasztása és új biztonsági megoldásokat fog kapni.

A friss roadmap szerint 2004-ben debütál a Bluetooth 2.0 + EDR (Enhanced Data Rate), mely a jelenleginél jelentősen gyorsabb, maximum 3 Mb/s adatátviteli sebességet fog biztosítani, miközben az ezzel a technológiával kompatibilis mikrochipek fogyasztása rendkívül alacsony lesz.

A fejlesztések természetesen ezt követően sem állnak le, melynek köszönhetően 2005-ben máris érkezik a még újabb Bluetooth szabvány. Az új technológia lehetővé teszi az egyszerre több eszközzel történő párhuzamos kommunikációt, valamint tovább csökkenti a fogyasztást és javít a biztonságon. A QoS funkciónak köszönhetően az egyes Bluetooth hálózatokban akár 255 eszköz is lehet majd.

Ezt követően a Bluetooth 2006-ban még gyorsabb, még biztonságosabb, még alacsonyabb fogyasztású és a korábbiaknál nagyobb hatósugarú lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés