Connect with us

technokrata

Vodafone Mobile Connect 3G adatkártya

Kütyük

Vodafone Mobile Connect 3G adatkártya

Magyarországon először a Vodafone kínálatában harmadik generációs mobilszolgáltatás: Vodafone Mobile Connect 3G adatkártya.

A Vodafone 2004. november 10-étől biztosítja ügyfelei részére a 3G technológia által nyújtott adatátviteli sebesség elérésének lehetőségét az új Vodafone Mobile Connect 3G adatkártya és a 3G roaming szolgáltatás segítségével a szolgáltató külföldi 3G partnerhálózatain.

A Vodafone egyedülálló nemzetközi hálózatára támaszkodva, a Nyugat-Európai tapasztalatok alapján, az ott már működő 3G hálózatok nyújtotta előnyöket elérhetővé teszi külföldre utazó magyar ügyfelei részére is. A Vodafone által Magyaroszágon elsőként bevezetett 3G adatkártya és 3G roaming szolgáltatás segítségével a vállalat havidíjas ügyfelei számára lehetőség nyílik külföldön szélessávon, ADSL sebességgel kapcsolódni az Internetre és a vállalati hálózatokhoz, ahol a GPRS sebességnél 7-szer gyorsabban lehet böngészni a Weben, file-okat le- és feltölteni vagy e-mailezni.

GPRS használata esetén a maximális átviteli sebesség 53,6 Kbit/s, míg a 3G esetén ez az érték 384 Kbit/s, azaz a 3G több, mint 7-szer gyorsabb átviteli sebességet biztosít. Míg a GPRS sebessége nagyjából az 56K modem sebességéhez hasonlítható, addig a 3G sebessége megközelíti illetve eléri a vezetékes ADSL sebességét, így az új szolgáltatás segítségével mobil adatátvitel esetén is elérhetővé válik a szélessávú Internet-szolgáltatás.

Jelenleg a következő négy országban használhatják a Vodafone Magyarország előfizetői a 3G hálózatot: Németország, Egyesült Királyság, Ausztria és Portugália. Az országok listája a jövőben folyamatosan bővül és hamarosan Nyugat-Európa nagy részén elérhetővé válik. Emellett a Vodafone közel 50 országban és teljes magyaroszági hálózatán biztosítja az előfizetői részére a GPRS hálózatot.

A szolgáltatások ára független az igénybe vett hálózat típusától, tehát például az 1 MB-nyi Internet-forgalom ugyanannyiba kerül 3G hálózaton, mintha a GPRS hálózatot használja az előfizető.

A Vodafone Mobile Connect egy teljeskörű mobil Internet-megoldás, amely magába foglalja a laptop szabványos PCMCIA csatlakozójába illeszthető mobil adatkártyát, Windows alkalmazást, SIM kártyát, GPRS Internet Plusz szolgáltatást és támogatást.

A megoldás pár perc alatt telepíthető, a számítógép operációs rendszere az adatkártyát automatikusan felismeri. A szolgáltatás segítségével nincs szükség különálló mobiltelefonra és bonyolult beállítások elvégzésére.

A Vodafone Mobile Connect szolgáltatás magában foglalja a Vodafone által a magyarországi mobilszolgáltatók között ugyancsak elsőként bevezetett, ingyenes, high-tech hálózati tömörítő és optimalizáló megoldást is, amely jelentős adatátviteli sebességnövekedést biztosít az Internet-szolgáltatások elérése során, legyen az böngészés, e-mail küldés/fogadás vagy éppen file-letöltés. A sebesség növelése az átvitt adatok tömörítése és a kommunikáció optimalizálása révén valósul meg, ami ugyanakkor jelentősen csökkenti a Vodafone hálózatán átvitt adatok mennyiségét is. Így a hozzáférés sebességének növelése mellett a felhasználók jelentős mértékű kedvezményhez jutnak, ami különösképpen kedvező külföldi használat esetén.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp