Connect with us

technokrata

Hamarosan véget ér a mobilpiaci boom

Kütyük

Hamarosan véget ér a mobilpiaci boom

Szakértők szerint a mobiltelefon piac elmúlt években tapasztalt rendkívül dinamikus növekedése hamarosan jelentős mértékben le fog lassulni.

A Strategy Analytics piackutató cég szerint a mobilpiac 2005-ben, illetve az azt követő időszakban évente már csak néhány százalékkal fog növekedni. Összehasonlításképp, idén még körülbelül 30 százalékkal több mobil készüléket adnak el világszerte, mint 2003-ban.

Előrejelzéseink azt mutatják, hogy 2005-ben már csak 8 százalékos, a későbbiekben pedig mintegy 3-7 százalékos növekedésre lehet számítani – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Roland Pitz, a HypoVereinsbank egyik szakértője. Pitz elmondta, hogy a növekedés elsősorban azért fog visszaesni, mert a beépített digitális fényképezőgéppel rendelkező mobiltelefonokhoz köthető első komolyabb vásárlási láz kezd alább hagyni.

Mint ismeretes, továbbra is a Nokia a világ elsőszámú mobiltelefon gyártó vállalata. Agresszív árpolitikájának és számos új modelljének köszönhetően a finn cég a harmadik negyedévben 2 százalékponttal 30,6 százalékra volt képes növelni részesedését. A második helyért jelen pillanatban az amerikai székhelyű Motorola és a dél-koreai Samsung folytat ádáz harcot egymás ellen.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp