Connect with us

Hirdetés

technokrata

Bemutatkozott a Nokia 616 autótelefon

Kütyük

Bemutatkozott a Nokia 616 autótelefon

A Monte Carloban megrendezett Nokia mobilitás (Nokia Mobility) konferencián a Nokia az autós mobiltelefonok használatát forradalmasító új autótelefont mutatott be.

A Bluetooth specifikáció 1.1 verziójával kompatibilis Nokia 616 nem csak a Bluetooth SIM hozzáférés profilt, hanem a Bluetooth kihangosító profil 1.0 változatát is támogatja. Az új termék a működési üzemmód megválasztásakor automatikusan a mobiltelefonhoz alkalmazkodik. A Nokia 616 autótelefon a tervek szerint 2005 első negyedévében jelenik meg Európában, Afrikában, és egyes távol-keleti piacokon.


˝A Nokia 616 jelentősen több mobiltelefonnal kompatibilis annak köszönhetően, hogy a készüléket kihangosító üzemmódban is használhatjuk˝ – mondta Uwe Pertz, a Nokia Automotive fogyasztási cikkek részlegének igazgatója az új, továbbfejlesztett vezeték nélküli autótelefon egy előnyéről szólva. ˝Mindkét üzemmódban lehetőség nyílik a telefonkönyvben tárolt adatok átvitelére, a Navi gomb segítségével pedig intuitív módon kezelhetjük a hívásokat˝.

A Bluetooth SIM hozzáférés üzemmódban a mobiltelefon SIM-kártyájának elérésével autótelefonként működő autóskészlet jelenleg a Nokia 6820, a Nokia 6230 és a Nokia 6810 mobiltelefonnal, valamint a Nokia 9300 smarttelefonnal és más gyártók azon készülékeivel használható, melyek támogatják a Bluetooth SIM hozzáférés profilt. Kihangosító üzemmódban az autótelefon a legtöbb Bluetooth telefonnal kompatibilis.

Az új kihangosító üzemmód mellett az új Nokia 616 autótelefon számos egyéb szolgáltatásával túlszárnyalja elődje, a Nokia 610 készülék funkcióit. Többek között nagyobb terjedelmű telefonkönyvet tartalmaz, és a külön megvásárolható HSU-4 kézikészülékkel együtt hosszabb szöveges üzenetek és SMS-ek megírására is alkalmas. Az új autótelefon egy másik új funkciója a termék innovatív jellegére világít rá: ha a felhasználó folyamatban lévő telefonhívás közben száll be az autóba, a hívást az autótelefonon folytathatja – amennyiben a mobiltelefon támogatja a Bluetooth kihangosító profilt. A Nokia 616 ilyenkor ideiglenesen kihangosító üzemmódra vált. Amint a hívásnak vége, a rendszer automatikusan Bluetooth SIM hozzáférés üzemmódra vált.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés