Connect with us

technokrata

A UPC duplázza és triplázza a Chello sebességét

Kütyük

A UPC duplázza és triplázza a Chello sebességét

Akár 3 Mbps-os Internet-kapcsolat lakossági előfizetőknek, elérhető áron.

A UPC a Chello szolgáltatásának újabb továbbfejlesztését jelentette be. A változtatásokat a legújabb európai szabványnak (EuroDOCSIS) megfelelő kábelinternetes kiszolgáló rendszer alkalmazása teszi lehetővé, amelyet a UPC az idei év folyamán vezetett be országszerte. A megújult technikai háttér hosszú távon lehetővé teszi az adatátviteli sebesség lényeges növelését. Ennek révén a UPC a kábeles Internet-felhasználói számára idén májusban változatlan előfizetési díj mellett már a másfélszeresére emelte a maximális le- és feltöltési sebességet.

A december elején megvalósuló újabb sebességnövelés során a szolgáltató – ugyancsak változatlan havidíj mellett – megduplázza, azaz 768/256-ról 1536/512 kbps-ra emeli a Chello classic szolgáltatás jelenlegi átviteli sebességét. A gyorsabb adatlehívás (letöltés) mellett a felhasználók a korábbi sebesség kétszeresével küldhetnek adatokat, így a nagyobb méretű dokumentumok, saját készítésű nagyfelbontású képek, videoüzenetek és más tartalmak eljuttatása is minden eddiginél gyorsabbá, egyszerűbbé és kényelmesebbé vált.

Az ennél is gyorsabb kapcsolatot biztosító Chello plus szolgáltatás sebességét pedig a háromszorosára, 1024/512-ről 3072/512 kbps-ra növeli a UPC. Ezáltal lehetővé válik, hogy akár otthoni felhasználók is megfizethető áron, a régi telefonos csatlakozásnál több mint ötvenszer gyorsabb, 3 megabites Internet-kapcsolathoz juthassanak.

„Az előfizetők érdekeire tekintettel a UPC a továbbiakban is mindig magasabb sebességet kíván nyújtani elérhető áron” – mondta Joe Zuravle, a szolgáltató vezérigazgatója, hozzátéve: „Előfizetőinkkel egyetértünk abban, hogy a szélessávú internetezésben a sebesség a meghatározó.”

A felhasználók túlnyomó többsége számára már december folyamán érzékelhető sebességnövelés minden régi és leendő előfizető számára egységesen, teljesen automatikusan történik. Az ezt követő további kapacitásbővítések révén a jövő év elején fokozatosan a még fennmaradó előfizetők számára is elérhetővé válnak az új sebességfokozatok.

A nagymértékű sebességváltással együtt a UPC természetesen hasonló mértékben megemeli az egyes csomagokhoz rendelt sávszélességen átvihető adatmennyiséget is. A Chello classic esetében ez az érték 15-ről 30 GB-ra, míg a Chello plus esetén 20-ról 60 GB-ra emelkedik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák