Connect with us

technokrata

Mobil készülékek: vezet a Nokia, visszaszorulóban a PDA-k

Kütyük

Mobil készülékek: vezet a Nokia, visszaszorulóban a PDA-k

A Canalys piackutató cég egyik legfrissebb felmérése rávilágít arra, hogy míg az okostelefon eladási mutatók minden korábbi rekordot megdöntöttek a harmadik negyedévben, addig ugyanezen időszakban a kéziszámítógép piac némi zsugorodáson ment keresztül.

A jelentésből kiderül, hogy 2004 harmadik negyedévében a Nokia uralta a mobil eszközök piacát, mely vállalat után a palmOne, a Hewlett-Packard és a Research In Motion következik a sorban.

A piacvezető finn vállalat jelentős mértékben bővítette Symbian operációs rendszerű okostelefonjai körét, ennek köszönhetően immár negyven százalékos részesedéssel büszkélkedhet (a leszállított készülékek darabszámát illetően). Emlékezetes, hogy a Nokia piacrésze az előző negyedévben 33 százalékos, egy évvel korábban pedig mindössze 22 százalékos volt. A második helyezett palmOne legsikeresebb készüléke a Treo 600-as okostelefon, melyből az elmúlt három hónapban nem kevesebb mint 300 ezer darabot adtak el világszerte. Ebből a mennyiségből egyébként mintegy 250 ezer darab az Egyesült Államokban talált gazdára.

A Symbian operációs rendszer piacrésze az elmúlt tizenkét hónapban 30 százalékról 50 százalékra növekedett. A Microsoft 20 százalékos részesedés birtokában a második helyen tanyázik, a PalmSource 17 százalékos piacrésze pedig a harmadik helyre elegendő.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák