Connect with us

technokrata

Megjelent a világ első 5 megapixeles kamerás mobilja!

Kütyük

Megjelent a világ első 5 megapixeles kamerás mobilja!

A Samsung bemutatta a világ első 5 megapixeles kamerás mobiltelefonját, az SCH-S250-et.

Egy évvel a világ első 1 megapixeles, és három hónappal az első 3,2 megapixeles kamerás mobiljának bemutatója után az SCH-S250 forradalmi fejlesztésével a Samsung újra bizonyítja technológiai szakértelmét. A készülék Magyarországon a közeljövőben nem kerül forgalomba.


A Samsung 5 megapixeles kamerás mobiltelefonja a digitális konvergencia egyik jeles képviselője. A mobiltelefon 16 millió színből álló LCD kijelzőjével, TTS-funkciójával, valamint 5 megapixeles CCD kamerájával az innovatív technológiák széles skáláját egyesíti. A széthúzható (stretch) design megóvja a lencséket és az LCD-t, miközben egy valódi digitális kamera érzését nyújtja.

A CCD kamera (charge-coupled device) és az érzékeny vaku segítségével az SCH-S250 olyan fotók készítésére képes, melyek minősége megegyezik a legmagasabb színvonalú digitális kamerák képeivel. A Samsung prémium kategóriájú kamerás mobiljaihoz hasonlóan az S250 is alkalmas videófelvételek készítésére. 92 MB belső memóriája 100 perces videófelvétel (320×240) tárolására képes, amelyet kiegészít a 32 MB pótmemória. Az ezredmásodperces zársebesség lehetővé teszi videofelvétel készítését mind távoli természeti tájakról, mind közeli – akár 10 centiméterre fekvő – tárgyakról. Az S250-es mobiltelefon televízióhoz történő csatlakoztatásával a televízió képernyőjén figyelemmel kísérhető a mozgókép felvétele, illetve megtekinthető a már elkészült videófelvétel.

Az SCH-S250 mobiltelefon széthúzható formája a Mátrix című film futurisztikus telefonjaira emlékeztet. A zárt állapotú telefon megvédi a kiváló minőségű kameralencséket és az LCD-t. Nyitott állapotban a mobiltelefon egy hagyományos digitális kamerára hasonlít.

A Samsung a mobiltelefon-kijelző technológiában is újdonsággal állt elő. A mobiltelefonokat mostanáig 262.000 szín felbontására képes LCD-vel látták el. Az S250-es készülék QVGA TFD-LCD-vel büszkélkedhet, amelyet ezelőtt kizárólag csúcskategóriájú televízióknál és asztali monitoroknál alkalmaztak. A kijelző valamennyi létező mobiltelefon kijelző színénél több mint hatvanszoros, összesen 16 millió szín megjelenítésére képes. A 16 millió szín között a természet valamennyi színárnyalata megtalálható.

A Samsung a mobiltelefonok hangfelismerési képességét tovább fejlesztette a TTS-funkció (Text to Speech) bevezetésével. Ennek megfelelően a telefon a beérkező szöveges üzeneteket hanggá alakítja, így ezeket olvasás helyett már le is lehet játszani.

Az S250 3D játékok és 3D hanghatások tárolására is képes. A beérkező hívás miatt megszakadt játék tovább folytatható.

Az S250 további funkciói közé tartozik az MP3 lejátszó, a mobil bank szolgáltatás és 64 polifonikus csengőhang.

A Samsung a japán Asahi-Pentax vállalattal, a világ egyik legnevesebb kameralencse gyártójával együttműködve fejlesztette ki a mobiltelefonoknál használható kameramodult. Az együttműködés 2003 első felében indult.

Az SCH-S250 októberben kerül a koreai piacra.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp