Connect with us

Hirdetés

technokrata

Túl a 3G-n: villámgyors HSDPA technológia az Ericssontól

Kütyük

Túl a 3G-n: villámgyors HSDPA technológia az Ericssontól

Az Ericsson bemutatta a video streaming és HSDPA technológián alapuló, nagysebességű letöltésre kifejlesztett, mobil szélessávú interneten keresztüli letöltési megoldását.

A bemutató egy élő WCDMA (3G) rendszer segítségével valós forgalmazás közben a China PT Expo Comm rendezvényen tekinthető meg Pekingben, október 26-30. között.

A WCDMA (3G) technológiára kifejlesztett HSDPA technológia jelentősen megnöveli a mobil letöltési sebességét, elérve akár a 14 Mb/s-ot is – ezzel mintegy megháromszorozva a rendszer kapacitását és javítva a végfelhasználó által tapasztalt minőséget.

Az Ericsson meggyőződése szerint jelentős igény van szélessávú hozzáférésre, hiszen a laptop-ok elterjedtsége együtt jár a mobilitás igényével és a nagy területet lefedni képes WCDMA hálózatok már ma is kecsegtető üzleti lehetőséget kínálnak a szolgáltatóknak. A WCDMA szélessávú internet-hozzáférés lehetővé teszi az időbeli és helybéli kötöttségtől mentes munkavégzést, egyszerűsíti a vállalati kapcsolattartást a modern végberendezések és laptop-ok használatával. Üzletfelek és magánemberek is bármikor elérhetik az internetet, a vezetékes szélessávú technológiánál megszokott sebességhez hasonló sávszélességben.

Az Ericsson rendelkezik a legtöbb, a WCDMA szolgáltatáshoz szükséges megoldás szabadalmi jogával és előrejelzések szerint a 2004-ben megvalósuló WCDMA szolgáltatások fele Ericsson berendezésekre épül. A WCDMA megvalósítása egybeesik az Ericsson hagyományos törekvésével, miszerint jövőálló termékeket kínál a legkorszerűbb technológiára építve, jelentős mértékben hozzájárulva azok szábványkénti elfogadtatásához. Az Ericsson 2000 óta szállít WCDMA termékeket, melyek könnyen átalakíthatók és alkalmassá tehetők a HSDPA szolgáltatásra.

Ericsson HSDPA rendszerek 2004. második negyedéve óta már működnek, mérve a végpontok közti teljesítmény-mutatókat. 2004-2005 során az Ericsson számos kísérleti folyamatban vett és vesz majd részt ügyfeleivel együttműködve. Várakozások szerint a HSDPA 2005 második felében kerül kereskedelmi forgalomba.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés