Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új TI mikorchip: digitális TV szolgáltatások mobilon

Kütyük

Új TI mikorchip: digitális TV szolgáltatások mobilon

A Texas Instruments egy olyan új, egy chipes megoldás fejlesztésén dolgozik, mely elsősorban arra hivatott, hogy az élő televíziós adásokat meghonosítsa a mobiltelefonokon és az egyéb hordozható eszközökön.

A Hollywood fejlesztési kódnevet viselő mikroprocesszor a vezeték nélküli eszközök szegmensében nemrégiben elfogadott új digitális televíziós szabványokkal kompatibilis. A Texas Instruments az új chip kapcsán a DVB-H (Digital Video Broadcasting – Handheld) és az ISDB-T (Integrated Services Digital Broadcasting – Terrestrial) szabványokat kívánja támogatni. Észak-Amerikában és Európában az előbbi, Japánban pedig az utóbbi szabvány fog domináns szerepet játszani.

A vadonatúj mobil televíziós adások páratlanul jó minőségűek lesznek: sebességük 24 képkocka/másodperc lesz és a hangzásuk sem hagy majd kívánni valót maga után. A Texas Instruments szerint a mobil televíziózás olyan új távlatokat nyit a telefonok terén, mint a HDTV a televíziós készülékek piacán. Idővel egyébként a mobilokon is elérhetők lesznek majd különböző PPV (Pay Per View) és OD (On Demand) szolgáltatások.

A Hollywood mikrochip első prototípusai 2006-ban látnak majd napvilágot, a végleges változat pedig előreláthatóan 2007-ben jelenik meg a piacon.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés