Connect with us

technokrata

1.400 diák vesz részt az eddigi legsikeresebb oktatási célú internetes versenyen

Kütyük

1.400 diák vesz részt az eddigi legsikeresebb oktatási célú internetes versenyen

Rekordszámú diák részvételével indult el a ProfesszorX küldetés.

Elindult „az év legveszélyesebb játéka”, a UPC Magyarország Kft., az Oktopusz Alapítvány és a Coedu Távoktatási Kft. közös internetes versenye, a Professzor X küldetés.

A diákok számára kiírt oktatási célú ingyenes internetes verseny 2004. október 25-én vette kezdetét, és többen jelentkeztek rá, mint eddig bármelyik hasonló megmérettetésre Magyarországon. Közel 1.400 diák csatlakozott a nyomozáshoz az ország 478 településéről. A versenyben többségben vannak a fiúk, közel kétszer annyian jelentkeztek, mint a lányok, vidék – Budapest vonatkozásban pedig magasan a vidék vezet.

Az Oktopusz Alapítvány és a Coedu Tudásháló Kft. már sikeresen rendezte meg két ízben a Coedu Tudásháló versenyt, A UPC Magyarország Kft. szintén eredményes versenyt zárt tavaly a Chello Internetes Versennyel.

A feladatot a szervezők egy egységes történetbe ágyazták, így 6 héten át tartó nyomozásban vesznek részt mindazok, akik belevágtak a küldetésbe. A tét óriási, a nyertes csapatok tagjai egy-egy házimozi-rendszerrel valamint egy-egy 10 darabos tetszőleges DVD-ből álló kollekcióval, a 2-3. helyezett csapat tagjai, pedig egy-egy digitális fényképezőgéppel lesznek gazdagabbak. A három, legtöbb diákot indító iskola különdíjban részesül, egy darab egy éves UPC Direct előfizetés a hozzátartozó technikai eszközökkel lesz a jutalmuk.

A verseny menete
A UPC Magyarország Kft, az Oktopusz Alapítvány és a Coedu Távoktatási Kft. által indított Professzor X versenyen, amelynek szervezője a Mimóza Kommunikációs Kft. 14-19 éves diákokból álló 3 fős csapatok vehetnek részt. A megmérettetés lényege, hogy játszva tanítja a gyerekeket az Internet, a mai életünkhöz egyre inkább nélkülözhetetlen eszköz, használatára, az internetes keresés alapjaira és fortélyaira. Mindemellett a diákok feladata lesz híres magyar tudósok életének, munkásságának összefoglalása, feldolgozása pályázataikban. A verseny végén a magyar tudósokról írt dolgozatok mindenki által szabadon elérhetők lesznek, ezzel gyarapítva az iskolai oktatásban is hasznosítható magyar nyelvű tartalmak tárát.

A versenyzőknek a részvételhez mindössze egy internetes munkaállomással kell rendelkezniük, minden más eszközt a szervezők térítésmentesen biztosítanak a résztvevőknek. A verseny ideje alatt a résztvevő diákok lehetőséget kapnak egy elektronikus tananyag elvégzésére is, amely megtanítja a fiatalokat az internetes keresés szabályaira, trükkjeire. A tananyagszerkesztő mellett minden versenyző csapat saját webes felületet kap, ahol a csapat tagjai üzenetet hagyhatnak egymásnak, a pályázatok elkészítéséhez szükséges anyagokat tölthetnek fel, és ugyancsak itt kell pályaműveiket is elkészíteniük.

ProfesszorX
A verseny honlapján minden szükséges információ elérhető, így a verseny a szervezők és az ügynökök személyes találkozása nélkül zajlik. A szervezők két eszközt is ingyenesen a diákok rendelkezésére bocsátottak, amelyek segítik a munkájukat: az egyszerű honlap-készítő Wiki egy speciális változatát, és a Coedu rendszert.

A Professzor X küldetés 2004. december 2-ig tart, ezt követően december 3-án ünnepélyes díjátadón fogják a szervezők átadni az értékes nyereményeket a legjobb csapatoknak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák