Connect with us

A mobilok lassan kiszorítják a vezetékes telefonokat

Kütyük

A mobilok lassan kiszorítják a vezetékes telefonokat

A mobiltelefonok a világ egyre több régiójában felváltják a hagyományos vezetékes készülékeket, és előrejelzések szerint ez a folyamat az elkövetkező években tovább fog gyorsulni.

A MORI piackutató cég egyik legfrissebb tanulmányából kiderül, hogy az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Németországban és Dél-Koreában mostanság egyre többen döntenek úgy, hogy vezetékes előfizetésüket megszüntetik és már csak mobiltelefonokat használnak.

Az említett négy fejlett országban már több 45 millióan vannak olyanok, akik csak és kizárólag mobiltelefonok segítségével kommunikálnak. Szakértők szerint az átállás tovább fog gyorsulni, amint a DSL, illetve kábelmodem sebességű letöltést biztosító harmadik generációs mobil technológiák tért nyernek maguknak. Jelen pillanatban egyébként Dél-Koreában a legnagyobb a mobil hívások részaránya: a távol-keleti ország lakosságának 65 százaléka csak mobil készüléket, illetve elsősorban mobiltelefont használ beszélgetéseihez.

A jelentés szerint elsősorban a kedvező árak ösztönzik az előfizetőket arra, hogy teljesen áttérjenek a mobilok használatára, és hogy lemondják vezetékes előfizetésüket. Érdekesség, hogy a hölgyek többet telefonálnak vezetékes készülékkel, mint a férfiak, illetve, hogy az ötven évnél idősebb nők szinte csak vezetékes telefont használnak.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom