Connect with us

Ellopták az új Grand Theft Auto-t (is) – már terjed az Interneten a warezváltozat

Kütyük

Ellopták az új Grand Theft Auto-t (is) – már terjed az Interneten a warezváltozat

Az elmúlt egy évben számos, a felhasználók által igencsak várt játék is kiszivárgott az Internetre; nemrég ez történt a GTA negyedik részével is.

A Sims – melyet talán röviden életszimulátornak lehetne nevezni – ˝sötét˝ változataként is emlegetett Grand Theft Auto: San Andreas nem éppen az erkölcsös emberek számára készült játék. Lopni, rabolni, ölni ˝kell˝ benne, mindezt egy olyan komplex világban, amiről eddig csak álmodhattak a játékrajongók. Nos, a lopás még a megjelenés előtt elsőrangú tényezővé vált: a Take-Two Interactive Software (a játék kiadója) elismerte, hogy a legújabb GTA-t ellopták (tegyük hozzá: idő előtt).

Minden idők egyik legnépszerűbb játékának konzolos változata az eredeti tervek szerint a jövő héten kerül boltokba, így a gyártóüzemekben már javában nyomták a korongokat, amikor kiderült, hogy valaki eltulajdonított egy példányt – amit aztán nem átallott felrakni az Internetre sem. Értesülések szerint a warez site-okról már letölthető a játék – igaz, a szerzői jogok be nem tartásával. Mindez azonban (nem érinti a kiskereskedelemben való megjelenés időpontját: a Take-Two bejelentette gyorsan kiadott közleményében, hogy továbbra is tartják magukat az október 26-i kiadáshoz. Ismeretes, hogy a tavaly hasonló módon járt Half-Life 2 esetében a Valve egy egész évvel elhalasztotta a megjelenést.

˝A Grand Theft Auto: San Andreas Internetről való letöltése, birtoklása és terjesztése lopásnak számít. Nagyon komolyan vesszük a szellemi tulajdonjogunkat sértő cselekedeteket, és tovább folytatjuk az eset kivizsgálását.˝ – áll a közleményben. A kemény szavak azért sem meglepőek, mert az utolsó negyedévben komoly veszteséget ˝termelő˝ kiadó számára minden bizonnyal a kincsesbányát jelenti a felfokozott hangulatban várt játék.

Nem egyedi eset

Nemrég számoltunk be a Microsoft Xbox konzoljára készített Halo 2 hasonló körülmények közötti ellopásáról, s akkor már kifejtettük, miért nem jelent olyan nagy problémát egy-egy ilyen eset a játékgépeken. A másolt lemezek ugyanis csak olyan konzolokon futtathatók, melyek egy speciális, úgynevezett mod chippel vannak ellátva, tehát meg tudják kerülni az eszköz beépített védelmét. Nincs ez másként a GTA új részével sem.

A karácsonyi bevásárlási láz élénkülésével egyébként olyan nevekkel kell a játéknak megküzdenie a piacon, mint a november közepén megjelenő Half-Life 2, a nemrég kiadott Sims 2 vagy a Halo 2; a rajongók számára az idei karácsony a folytatások időszaka lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő