Connect with us

Közös munkában az AMD, a Dell, az Intel, a Microsoft és a Sun

Kütyük

Közös munkában az AMD, a Dell, az Intel, a Microsoft és a Sun

Elkészült a felügyeleti webszolgáltatások új specifikációja.

A vállalatok közzétették a Web Services Management (WS-Management) webszolgáltatás-specifikációt, amely egységes megoldást nyújt a felügyeleti információk elérésére és cseréjére a teljes informatikai rendszeren belül. A WS-Management specifikációnak megfelelő rendszerek webszolgáltatások segítségével felügyelhetők, így az informatikusok távolról is elérhetik a hálózatba kötött eszközöket, függetlenül attól, hogy a rendszert még most építik ki, le van állítva vagy más oknál fogva nem elérhető. A WS-Management minden alkalmazási területen használható. Bármi felügyelhető vele, a szilícium alapú összetevőktől és a kézi eszközöktől kezdve a PC-ken és a szervereken át egészen a hatalmas adatközpontokig. A WS-Management kiváló alapot nyújt a felügyeleti alkalmazások következő generációja számára: széles körű funkciókkal rendelkezik, valamint ki tudja használni a WS-, más szóval a webszolgáltatásos architektúra sokrétű biztonsági, megbízhatósági és tranzakciós szolgáltatásait.

„Az alkalmazási protokollok következő generációjának elkészítésekor a webszolgáltatásos lesz a preferált architektúra.” – jelentette ki David Mendlen, a Microsoft webszolgáltatásokért felelős igazgatója – „Az új specifikációnak köszönhetően a felügyelet is szerves részévé vált a webszolgáltatások világának, nem utólagosan kell megtervezni, nem olyasvalami, ami az adatközpontban zajlik. Fontos előrelépés ez az informatikai vezetők számára, akik olyan felügyeleti rendszereket keresnek, amelyek teljes mértékben ki tudják aknázni a webszolgáltatások természetében rejlő átjárhatóságot.”

A Microsoft tervei szerint a Microsoft Windows Server és a Microsoft Operations Manager következő kiadása támogatni fogja a WS-Management specifikációt. Az Intel platformjának építőelemeibe vezeti be a WS-Management támogatását, ezzel kapcsolatos konkrét terveit a jövőben fogja bejelenteni.

A részt vevő vállalatok célja, hogy felgyorsítsák a webszolgáltatáson alapuló rendszerfelügyelet szabványának elfogadását, ezért úgy tervezik, hogy benyújtják a specifikációt a Distributed Management Task Force (DMTF) tagságának, elismerve ezzel a DMTF régóta betöltött vezető szerepét a webes technológiákon alapuló gyakorlati felügyeleti szabványok kialakításában. A WS-Management (korábbi nevén a WMX) első bemutatására a Seattle-ben megrendezett 2004-es WinHEC konferencián került sor.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom