Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közös munkában az AMD, a Dell, az Intel, a Microsoft és a Sun

Kütyük

Közös munkában az AMD, a Dell, az Intel, a Microsoft és a Sun

Elkészült a felügyeleti webszolgáltatások új specifikációja.

A vállalatok közzétették a Web Services Management (WS-Management) webszolgáltatás-specifikációt, amely egységes megoldást nyújt a felügyeleti információk elérésére és cseréjére a teljes informatikai rendszeren belül. A WS-Management specifikációnak megfelelő rendszerek webszolgáltatások segítségével felügyelhetők, így az informatikusok távolról is elérhetik a hálózatba kötött eszközöket, függetlenül attól, hogy a rendszert még most építik ki, le van állítva vagy más oknál fogva nem elérhető. A WS-Management minden alkalmazási területen használható. Bármi felügyelhető vele, a szilícium alapú összetevőktől és a kézi eszközöktől kezdve a PC-ken és a szervereken át egészen a hatalmas adatközpontokig. A WS-Management kiváló alapot nyújt a felügyeleti alkalmazások következő generációja számára: széles körű funkciókkal rendelkezik, valamint ki tudja használni a WS-, más szóval a webszolgáltatásos architektúra sokrétű biztonsági, megbízhatósági és tranzakciós szolgáltatásait.

„Az alkalmazási protokollok következő generációjának elkészítésekor a webszolgáltatásos lesz a preferált architektúra.” – jelentette ki David Mendlen, a Microsoft webszolgáltatásokért felelős igazgatója – „Az új specifikációnak köszönhetően a felügyelet is szerves részévé vált a webszolgáltatások világának, nem utólagosan kell megtervezni, nem olyasvalami, ami az adatközpontban zajlik. Fontos előrelépés ez az informatikai vezetők számára, akik olyan felügyeleti rendszereket keresnek, amelyek teljes mértékben ki tudják aknázni a webszolgáltatások természetében rejlő átjárhatóságot.”

A Microsoft tervei szerint a Microsoft Windows Server és a Microsoft Operations Manager következő kiadása támogatni fogja a WS-Management specifikációt. Az Intel platformjának építőelemeibe vezeti be a WS-Management támogatását, ezzel kapcsolatos konkrét terveit a jövőben fogja bejelenteni.

A részt vevő vállalatok célja, hogy felgyorsítsák a webszolgáltatáson alapuló rendszerfelügyelet szabványának elfogadását, ezért úgy tervezik, hogy benyújtják a specifikációt a Distributed Management Task Force (DMTF) tagságának, elismerve ezzel a DMTF régóta betöltött vezető szerepét a webes technológiákon alapuló gyakorlati felügyeleti szabványok kialakításában. A WS-Management (korábbi nevén a WMX) első bemutatására a Seattle-ben megrendezett 2004-es WinHEC konferencián került sor.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés