Connect with us

technokrata

Az analóg mobilok tartós használata rákot okozhat

Kütyük

Az analóg mobilok tartós használata rákot okozhat

Évek óta megválaszoltan kérdés, hogy a mobiltelefonok rákot okoznak-e? Egy most nyilvánosságra hozott tanulmány szerint az analóg készülékek használata adott esetben komoly egészségkárodást okozhat.

A svéd Karolinska Institute munkatársai által végzett vizsgálatok alapján elmondható, hogy az analóg működésű telefonokat használó személyek készülékhez tartott fülében közel négyszer nagyobb a daganat kialakulásának az esélye, mint a másik fül esetében. A kutatók hozzáteszik, hogy ehhez több mint tíz éven keresztül kell gyakorta használni a mobiltelefont.

A jelentésből többek közt kiderül, hogy az analóg mobilokat tíz évnél kevesebbet használók körében meglehetősen kicsi a rákos megbetegedés veszélye, hasonlóképp a digitális telefonokat használóknak sem kell a halálos kór veszélyével számolniuk.

A szakemberek szerint senkinek sem kell felhagynia a mobiltelefonálással, viszont a rák kialakulásának esélyét csak kihangosító, vagy headset használatával lehet teljes mértékben minimalizálni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák