Connect with us

technokrata

100 ezer dallal bővül a legnagyobb magyar online zeneáruház kínálata

Kütyük

100 ezer dallal bővül a legnagyobb magyar online zeneáruház kínálata

Az Axelero Internet megállapodást kötött a Warner Music Hungary-vel és az EMI Hungary-vel a két kiadó hazai és nemzetközi zenei repertoárjának digitális értékesítésére.

A most bejelentett megállapodásnak köszönhetően a májusban elindított Origo Play Zeneáruház az eddigi 20 kis és közepes méretű hazai kiadó közel 5000, jellemzően hazai zeneszámból álló kínálatát szélesíti sokszorosára. Az április közepén bemutatott hazai internetes áruház nemcsak hazai viszonylatban egyedülálló, hanem az EU-hoz a közelmúltban csatlakozó közép-európai országok közül is először itt valósul meg ilyen széleskörű zenei tartalmat nyújtó internetes szolgáltatás.

Mindkét nemzetközi kiadóval már a portál tavaszi indulását megelőzően elkezdődtek a tárgyalások, és a külföldi anyavállalatok jóváhagyását követően végül szeptember végén, illetve október elején írták alá a felek a megállapodást. A zenerajongók a Warner Music és az EMI kiadásában megjelent, illetve a jövőben megjelenő számokat novembertől vásárolhatják meg a zeneáruházban, a már megszokott módon. Teljes albumok és számok is vásárolhatók, amelyek mindegyikébe ingyenesen bele is lehet hallgatni, valamint stílus, előadó, album vagy számcím alapján lehet válogatni. A kiválasztott zenét jelenleg két fizetési mód igénybevételével lehet megvásárolni, az egyik a bankkártyás fizetés, a másik az emeltdíjas SMS. Az Axelero emellett a kibővített tartalom bevezetésével párhuzamosan tervezi az Axelero számlás fizetési megoldás, valamint egy újabb mobiltelefonos micropayment fizetési megoldás elindítását is.

Bankkártyás fizetés esetén egy teljes album ára bruttó 3500 forint, egy önálló szám pedig 350 forintba kerül. Ez alól kivételt képeznek egyes magyar tartalmak, amelyek árazása megegyezik majd a zeneáruházban eddig is jelenlévő tartalmak áraival (250 forint/zeneszám, 2500 forint/album). Ez az árszínvonal bizonyos szempontból kedvezőbb is a hasonló nemzetközi szolgáltatások árszínvonalánál, hiszen Európában a legfrissebb slágerlistán szereplő dalok ára a két eurót (körülbelül 500 forint) is elérheti. Az emeltdíjas SMS-sel vásárolt zeneszámok árai a mobilszolgáltatók tarifái miatt továbbra is magasabbak lesznek. A számlás fizetési megoldást azok vehetik igénybe, akik előfizetői viszonyban állnak az Axeleróval bármilyen szolgáltatás kapcsán. Ebben az esetben a vásárlás összege a havi számlán jelenik meg.

Az Origo Play Zeneáruház a Microsoft Digital Rights Management rendszerével működik, így a számok Windows Media Audio (WMA) formátumban tölthetők le. A letöltött zenefile-ok digitális tartalomvédelme megakadályozza, hogy a számok ellenőrizhetetlen módon terjedjenek az Interneten. A megoldás szabályozza, hogy hány számítógépen (saját PC és egy laptop) hallgathatók a számok, és hányszor írhatóak ki audió CD-re. Az új tartalmak esetében a felhasználási jogok lényegében néhány fontos tekintetben kedvezőbbek az eddig nyújtott tartalmakénál. Az EMI tartalmai a korábbi 2 helyett 3, a Warner Music tartalmai 7 CD-re írást tesznek lehetővé.Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés
Hirdetés

Kütyük

Dotkom

Black Friday

Dotkom

Indul a Black Friday hete az Euronics-ban

2019. november 12. kedd

Dotkom

Rekord összegű kártérítést kap a svéd Foreo

2019. november 8. péntek
JunctionX Budapest
red november

Dotkom

Black Friday helyett Red November a Vodafone-nál

2019. november 1. péntek
OTP Simple

Dotkom

Egyre többen vásárolunk mentett kártyaadatokkal

2019. október 31. csütörtök