Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szabványosítják a mobil akkumulátorokat

Kütyük

Szabványosítják a mobil akkumulátorokat

Az IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) képviselői bejelentették, hogy a szervezet egy új, a mobiltelefonokban használt akkumulátorokkal kapcsolatos szabványtervezet összeállításán munkálkodik.

Az IEEE P1725 jelzésű, a mobiltelefonos újratölthető akkumulátorokkal foglalkozó új szabvány azokat a kritériumokat határozza meg, melyeknek a gyártóknak mind a tervezés, mind a gyártás, mind pedig a tesztelés közben maximálisan meg kell felelniük.

Az IEEE P1725 előírja, hogy a mobil akkumulátorok és borításuk milyen elektronikai és mechanikai megoldásokat tartalmazhatnak, milyen gyártási és csomagolási eljárásokat alkalmazhatnak esetükben, ezenkívül pedig a szabvány azt is meghatározza, hogy mely vegyi anyagokat lehet felhasználni a mobil akksik gyártásához.

A rangos szervezet szerint az új szabványnak köszönhetően a jövőben megjelenő mobiltelefon akkumulátorok minden korábbinál megbízhatóbbak és egyben hosszabb élettartamúak lesznek. Azzal kapcsolatban egyelőre nincsenek információink, hogy az IEEE P1725 az akksik formai kialakítását is szabványosítani fogja-e, vagyis, hogy a jövő akkumulátorai esetlegesen univerzálisan felhasználhatók lesznek-e.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés