Connect with us

Hirdetés

technokrata

Pereskedés: még több európai file-cserélő a bíróságon

Kütyük

Pereskedés: még több európai file-cserélő a bíróságon

Újabb európai országokban kezdődhet jogi lépés az illegális dalcsere miatt.

Lassan hatezernél is több embert vontak már internetes zenecsere miatt felelősségre az USA-ban, Dániában, Németországban, Olaszországban és Kanadában (bár ez utóbbi országban meglehetősen liberális elveket vallanak a témában); ám mindezidáig a világ harmadik és negyedik legnagyobb zenepiaca, Nagy-Britannia és Franciaország területén még nem indultak ilyen eljárások. A hanglemezkiadók nemzetközi és brit szövetsége azonban változtatni kíván ezen; a két szervezet (IFPI és BPI) vezetői még múlt héten Londonban ültek össze tanácskozásra.

Többek között a fenti események is ˝köszönhetően˝ került sor az első brit, francia (köztük egy iskolai tanár) és osztrák zenecserélők beperlésére. Összesen 459 eljárást kezdeményeztek a jogvédők európai internetezőkkel szemben. A bíróság elé idézett britek közül az egyik kilencezernél is több dalt osztott meg a többiekkel, a már fent említett, húszas éveinek végén járó francia tanár is több ezer dal illegális megosztása miatt találta magát a beidézettek között. Ez, a francia törvények értelmében, akár 3 évnyi szabadságvesztéssel és 36 ezer euró bírsággal is járhat a fiatalember számára, akinek az ügyét decemberben kezdik majd tárgyalni. Marc Guez, a francia hanglemezkiadók érdekvédelmi szövetségének egyik igazgatója szerint a jogi eljárásba bevont személyek többnyire 25-30 éves korú fiatal dolgozó felnőttek, akik között van autókereskedő, műszerész és szakács is.

Arra hívta fel a figyelmet az IFPI, hogy még több országra terjedhetnek ki a jogi lépések az elkövetkező hónapokban, várhatóan a jövő év elején.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés