Connect with us

Újabb piacot készül felrázni az ingyenes telefonálást lehetővé tevő Skype

Kütyük

Újabb piacot készül felrázni az ingyenes telefonálást lehetővé tevő Skype

Az Interneten keresztül igen olcsó vagy akár ingyenes hangátvitelt, azaz telefonálást széles körben terjesztő Skype újabb régeteket céloz meg.

Niklas Zennstrom szerdán jelentette be, hogy a szoftvernek az otthoni internetezők körében tapasztalt sikerei arra ösztökélik cégét, hogy megkísérelje kedvező díjait az üzleti felhasználók körében is érvényre juttatni. Elsősorban egyéneknek és munkacsoportoknak próbálnak meg reális alternatívát nyújtani a hagyományos (és költséges) kommunikációs csatornák helyett, s nem az informatikai igazgatókat célozzák meg. Magyarul a vállalati szféra ˝közembereit˝ szeretnék elérni.

Mindez azonban nem lesz egyszerű, s ezzel Zennstrom is tisztában van. Az üzleti telefonálásban ugyanis nagy pénz van, érthető módon a szolgáltatásokat és készülékeket nyújtó vállalatok ádáz módon igyekeznek megvédeni jólfizető ügyfeleiket az alternatívák felé való kacsintgatástól. Ráadásul a Skype hátterével szintén nehéz meggyőzni egy óriásvállalatot, hogy áttérjen az általa nyújtott VoIP szolgáltatásra: a peer to peer technológiát felhasználó vállalat alig hatvan alkalmazottal rendelkezik; s ez bizony a stabilitásra, masszív háttérre adó szervezetek esetében visszatartó erő lehet.

Úgy tűnik tehát, hogy a Skype életciklusában elérkezett a legnagyobb teszt, alig egy évvel azután, hogy a szoftver első változata elérhetővé vált. Ez az egy év igen sikeresnek mondható: az Interneten teljesen ingyenes, ugyanakkor igen jó minőségű hangátvitelt lehetővé tevő szolgáltatás a hagyományos (vezetékes és mobil) telefonhálózatokba irányuló hívások esetén is igen kedvező díjakkal áll az internetezők rendelkezésére. Mindezt felismerték az emberek is: eddig már több mint 22 milliószor töltötték le a programot, s közel 1,8 milliárd percnyi hívást folytattak le segítségével.

Zennstrom tisztában van a feladat nagyságával: ˝Nem valósíthatjuk meg tervünket egymagunk, partnereket – viszonteladókat, hardvergyártókat, rendszerintegrátorokat, szakértőket – keresünk, akik segíteni tudják munkánkat.˝ A cég igazgatója azonban konkrétumokat nem árult el, így sem az nem derült ki, hogy mikortól kínálják majd a szolgáltatást, sem az, hogy mennyibe fog kerülni a vállalatok számára. Azt viszont elmondta, hogy az általa ˝Skype for business˝ néven említett csomag magában foglalja majd az ingyenes és korlátoktól mentes PC-PC hívások lehetőségét, csak a prémiumszolgáltatások (a kiterjesztett konferenciahívások, a SkypePlus hangalapú levelezés és SkypeIn, azaz külső hálózatokból való hívásfogadás) révén kívánnak profitra szert tenni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő
Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő