Connect with us

Robbanás előtt az internetes telefonálás piaca

Kütyük

Robbanás előtt az internetes telefonálás piaca

Egy, az Amerikai Egyesült Államokban készített tanulmány szerint nagy lendület előtt áll az internetes hangtovábbítás területe.

Az USA-beli háztartások közül 2009-re már 12 millió fogja a VoIP (voice over Internet protocol) előnyeit kihasználni. Becslések szerint az országban az összes, szélessávú Internet-hozzáféréssel rendelkező háztartás 17 százaléka erre az időpontra már alkalmazni fogja az internetes telefonálást. Napjainkban ez az arány még csak 1 százalékon áll, olvasható a Jupiter Research jelentésében.

Azon cégeknek, akik VoIP szolgáltatásokat nyújtanak, két alapvető kihívással kell szembenézniük: egyrészt a hagyományos vezetékes telefontársaságok erős márkakötődést építettek ki a fogyasztók táborában, másrészt a mobiltelefonálás népszerűsége is egyre nő az Államokban, különösen a leginkább fizetőképes fiatalabb néprétegek között. Az AT&T és a Vonage például már jelentősen csökkentették a percdíjakat, hogy továbbra is magukhoz kössék a felhasználókat.

Itthon hasonló szolgáltatást például a UPC nyújt, melyet a hagyományos (sodrott rézérpáras vezetéken nyújtott) telefonszolgáltatáshoz hasonlóan egyszerű módon, a megszokott telefonkészülékekkel lehet használni. Az alacsony havidíjú telefonszolgáltatás kapcsolási díj nélküli, a megszokottnál 20-40%-kal olcsóbb helyi és távolsági, valamint szintén kedvezményes mobil és nemzetközi, továbbá korlátlanul ingyenes hálózaton belüli hívásokat biztosít.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom