Connect with us

technokrata

Webportál: magyar mintára Szlovákiában

Kütyük

Webportál: magyar mintára Szlovákiában

Az ez év tavaszán hazai kezdeményezés eredményeként létrejött DirectEurope portál mintájára szeptember 21-én Szlovákiában is elindította az Oracle a kis- és középvállalatok sikeres európai uniós pályázatait segítő információs portált.

A szlovákiai DirectEurope portál az Oracle, az OTP Banka Slovensko illetve a Project Solutions szlovák tanácsadó cég együttműködésével jött létre, hogy az eredeti elképzelésnek megfelelően a tájékozódás illetve a projekt-előkészítés és megvalósítás valamennyi fázisában professzionális informatikai, pénzügyi és pályázati tanácsadói háttér álljon a portál látogatóinak rendelkezésére. A DirectEurope célja, segítse az Európai Unióhoz újonnan csatlakozó országok vállalkozóit, önkormányzatait és cégeit az EU strukturális alapjainak megpályázásában.

A szlovák nyelvű oldal megjelenése megegyezik a magyar változattal, kialakításában teljes mértékben alapul vették a magyar verzió felépítését, működését és a projekt lebonyolítása során szerzett tapasztalatokat. Az oldal létrehozásában jelentős szerepet vállaltak magukra az Oracle Hungary szakemberei a magyar pilot projektet vezető Baross Csongor kormányzati tanácsadó irányításával. A kedvező magyarországi tapasztalatok eredményeként a portál terjedése ezzel nem ér véget: az Oracle és helyi partnerei a lengyel és cseh változatot októberben indítják útjára.

„Jó érzés látni, hogy egy „multi” cég a hazai mintát tekinti mérvadónak, és azt terjeszti ki a régióban. Azt reméljük, hogy a szlovák, lengyel és cseh portál legalább olyan sikeres lesz, mint amilyen a magyar változat lett az elmúlt hat hónap alatt: eddig több mint 2400 vállalat regisztrálta magát az oldalon, és több száz már a pályázatírás szakaszában tart” – mondta Baross Csongor.

A webhely legnépszerűbb témája augusztus és szeptember hónapokban a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Gazdasági Versenyképesség Operatív Programja (GVOP) keretében elérhető pályázati lehetőségek voltak, amelyre a látogatók 63%-a volt kíváncsi. Ezt követték a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Agrár- és Vidékfejlesztési Operatív programjának pályázatai. Az elmúlt hónapokban számos ágazatból kerestek pályázattal kapcsolatos információt a pályázók, köztük a távközlés, idegenforgalom, víztisztítás, logisztika, útburkolat-karbantartás, közlekedés, környezetbarát energiatermelés és gyermekgondozás területéről. Az érdeklődők között több önkormányzat, oktatási intézmény, diákszervezet és a közszférába tartozó egyéb szervezet is regisztrálta magát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp