Connect with us

technokrata

Láthatáron az első üzemanyagcellás mobiltelefonok

Kütyük

Láthatáron az első üzemanyagcellás mobiltelefonok

Az NTT DoCoMo mindent megtesz annak érdekében, hogy az üzemanyagcellás mobiltelefonok mihamarabb megjelenhessenek a kereskedelmi forgalomban.

A vezető japán mobiltelefonos szolgáltató vállalat munkatársai a napokban egy vadonatúj, könnyen tölthető és nem utolsó sorban miniatűr méretű üzemanyagcellával rukkoltak elő. Az üzemanyagcella feltöltése egyszerű, ehhez mindössze egy metanollal teli kis tartályt kell kicserélni. Az újgenerációs áramforrás a metanolból és a levegőből elektrosztatikus módon kinyert hidrogénből biztosít energiát a mobiltelefonok működéséhez.

Az NTT DoCoMo legújabb üzemanyagcellája pontosan akkora méretű, mint a cég jelenleg forgalomban lévő harmadik generációs FOMA készülékeinek akkumulátora, tehát elméletileg minden további nélkül használható azokban. A kereskedelmi forgalomban történő megjelenésre azonban sajnos továbbra is várni kell, ugyanis az üzemanyagcella még némi továbbfejlesztésre szorul.

Amennyiben minden jól megy, az NTT DoCoMo első üzemanyagcellás mobiltelefonjai már a jövő esztendőben megvásárolhatóak lesznek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp