Connect with us

technokrata

Hacker támadás veszélybe kerülhetnek a Java támogatású mobilok

Kütyük

Hacker támadás veszélybe kerülhetnek a Java támogatású mobilok

A Hack in the Box nevezetű, napokban zajló malajziai szakkonferencián biztonsági szakértők egy új mobiltelefonos veszélyre hívták fel a figyelmet: a Java interfészen keresztül történő támadásra.

Mint ismeretes, egyre több modern mobil készülék támogatja a Java 2 Micro Editiont (J2ME), mely nem más, mint a Java szoftver leegyszerűsített, kifejezetten mobiltelefonokra szánt változata.

Az említett konferencián tartott előadásokból kiderült, hogy a Java 2 Micro Edition operációs rendszerhez történő hozzáférést szabályozó része több biztonsági réssel is rendelkezik. Amennyiben ezeket a hibákat a megfelelő módon kihasználják, a rosszindulatú hackerek hozzáférhetnek a telefonokon tárolt különböző adatokhoz, illetve akár olyan szoftvert is telepíthetnek rájuk, melyek segítségével lehallgathatók lesznek a telefonos beszélgetések.

A különböző biztonsági megoldások fejlesztésével foglalkozó McAfee cég munkatársai elmondták, hogy az eddigiekben szerencsére egyetlen ilyen támadásra sem került sor, és kicsi a valószínűsége, hogy a hackerek ilyen támadásokat indítsanak a gyanútlan mobilosok ellen. Ezzel együtt a szakértők fontosnak tartják, hogy az iparágban érintett cégek maximálisan odafigyeljenek a mobil készülékek biztonságára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák