Connect with us

technokrata

300 ezerrel nőtt a magyar internetezők száma fél év alatt

Kütyük

300 ezerrel nőtt a magyar internetezők száma fél év alatt

A GfK Piackutató Intézet még a múlt hét végén jelentette be, hogy az internetező magyar felnőttek tábora fél év alatt 300 ezerrel nőtt, így az idén tavasszal elérte az 1,8 millió főt.

A 15 éves és idősebb magyar lakosság kicsivel több mint ötöde használja ki a Világháló jelentette előnyöket a GfK adatai szerint. Ezzel azonban hazánk a régió többi országához képest még mindig hátrányban van: az Európai Unióhoz az idén csatlakozott nyolc közép- és kelet-európai ország között nálunk a legalacsonyabb az Internet-használók aránya. Az új EU tagok között éllovasnak számító Szlovéniában a felnőttek 50 százaléka, Észtországban 46 százaléka, Csehországban 35 százaléka, északi szomszédunkban pedig a felnőttek harmada használja az Internetet.

A GfK megjegyezte, hogy déli határainkon túl is magasabb az Internetet használók aránya, mint Magyarországon: Horvátországban ez 33 százalék, Szerbia-Montenegróban pedig 23 százalék. A keleti államokban azonban némileg rosszabb a helyzet hozzánk képest: Romániában a felnőttek 18 százaléka, Oroszországban 19 százaléka, Ukrajnában pedig 10 százaléka veszi igénybe az Internetet. A vizsgált 33 európai ország táborában Dánia és Svédország jutott a dobogó legfelső fokára: mindkét állam felnőttjeinek 75-75 százaléka internetezik. Ez Dániában 3,3 millió, a Gripen vadászgépek otthonában pedig 2,8 millió embert jelent.

2004. tavaszán a tavaly őszi adatokhoz képest a legnagyobb arányú növekedést Oroszországban és Törökországban mérték; ezekben az államokban megduplázódott az Internet-penetráció. A GfK kutatása szerint egyre több ember tölti online az idejét Magyarország mellett Szerbia-Montenegróban, Olaszországban, Nagy-Britanniában és Horvátországban is; ezen országokban a növekedés mértéke körülbelül 20-43 százalék között található.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák