Connect with us

technokrata

WLAN roamingot indít a Matáv és a T-Mobile

Kütyük

WLAN roamingot indít a Matáv és a T-Mobile

Az egyre népszerűbb és elterjedtebb gy Matáv és a T-Mobile egyedülálló újdonságként lehetővé tette ügyfeleinek, hogy a gyors vezeték nélküli internet hozzáférést (WLAN szolgáltatás) egymás hálózataiban szabadon használhassák.

Az új szolgáltatás iránt érdeklődő ügyfelek kísérleti jelleggel már használhatják a WLAN hozzáférési pontokat. A Matáv ügyfelei a T-Mobile 28 HotSpot-jánál, a T-Mobile-osok a Matáv 53 WLAN pontján (pl. Ferihegyi repülőtér, Vörösmarty tér, belvárosi hotelek, kávézók) használhatják a világhálót. Az új szolgáltatást az ügyfelek 2004. szeptember 20-ától vehetik igénybe kísérleti jelleggel. A számlázási és elszámolási vonatkozásban kísérleti működést követően várhatóan 2005 tavaszától vezeti be a két szolgáltató a kereskedelmi szolgáltatást.

A kísérleti szakaszt követően más szolgáltatók is bekapcsolódhatnak a WLAN roamingba. A műszaki feltételek megteremtése és a társszolgáltatókkal kötött megállapodás után lehetőség lesz arra, hogy az egyik szolgáltatónál vásárolt hozzáférési jogosultságot egy másik szolgáltatónál is felhasználhassák az ügyfelek internetezésre. A megfelelő laptoppal és kéziszámítógéppel rendelkező ügyfelek – a WLAN szolgáltatással lefedett területeken – nagy adatátviteli sebességgel, vezetékes csatlakozás nélkül érhetik el az e-maileket, a vállalati intranet oldalakat, illetve az internetet. A Matáv és a T-Mobile a WLAN szolgáltatást hamarosan további forgalmas pontokon (bevásárló-, és konferenciaközpontok) teszi elérhetővé az ügyfeleknek.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák