Connect with us

Nokia: új letiltó megoldás mobil tartalomszolgáltatásokhoz

Kütyük

Nokia: új letiltó megoldás mobil tartalomszolgáltatásokhoz

A Nokia a Nokia intelligens tartalomszolgáltatási (Intelligent Content Delivery) megoldás részeként új letiltó megoldást mutatott be a mobil tartalomszolgáltatások biztonságos és ellenőrzött használata érdekében.

A letiltó alkalmazás az előfizető és mobilszolgáltatás beazonosításán alapul. Segítségével a mobilfelhasználók ellenőrizhetik a mobil tartalomszolgáltatásokhoz való hozzáférést: a szülők például megelőzhetik, hogy gyerekeik nem kívánt szolgáltatásokhoz férhessenek hozzá.

A megoldás a Nokia ICD megoldás elemeként 2004 utolsó negyedévétől kezdve lesz kapható. A Nokia ICD-vel a szolgáltatók egyszerűen elérhető szolgáltatásokat olyan egyszerű árszabás alapján kínálhatnak, amely jelzi az előfizetők körében népszerű szolgáltatások értékét. Az ICD megoldás a szolgáltatások ellenőrzésére számos olyan funkciót biztosít, amelyek egyfelől fokozzák a felhasználói élményt, másfelől viszont a mobil tartalomszolgáltatással szemben támasztott etikai elvárásoknak és törvényi szabályzásnak is eleget tesznek.

˝Az új mobil tartalomszolgáltatások elterjedésével elkerülhetetlenül olyan szolgáltatások és oldalak is megjelennek, amelyeket nem mindenki fogad örömmel. Az ilyen oldalak elérésének biztonságos ellenőrzése ezért a szolgáltatók és a felhasználók számára egyaránt fontos, a mi megoldásunk pedig pont erre kínál lehetőséget. A legtöbb szülő szeretné megmondani például, hogy gyermekei mely oldalakhoz férhessek hozzá˝ – mondta Olli Oittinen, a Nokia Networks üzletágának a gerinchálózatok marketingjével és értékesítésével foglalkozó alelnöke.

˝A mobil tartalomszolgáltatások terén a biztonság és az ellenőrizhetőség rendkívül fontos a felhasználók számára. Különösen igaz ez szülők vagy vállalatok esetében, akik korlátozni kívánhatják bizonyos, nem megfelelő internetes anyagok elérését. A mobiliparággal együttműködő Internet Watch Foundation (internetfigyelő alapítvány) örömmel támogatja az IWF-tag Nokiát a probléma megoldásában˝ – mondta Peter Robbins, a nagy-britanniai Internet Watch Foundation vezérigazgatója.

A letiltó alkalmazás az előfizetővel és szolgáltatásprofillal kapcsolatos információk áttekintésével válaszol a nem megfelelő mobiltartalmak kiszűrésére irányuló, egyre nagyobb igényre. A megoldás a tartalomszolgáltatás kategóriája, a legmagasabb árküszöb vagy a maximális méret alapján tilthatja le a felhasználó hozzáférését. A rendszerben tárolt előfizetői adatok része egy letiltási profil, amelyik alkalmas a letiltandó szolgáltatás-kategóriák jelzésére.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő