Connect with us

technokrata

Nokia: új letiltó megoldás mobil tartalomszolgáltatásokhoz

Kütyük

Nokia: új letiltó megoldás mobil tartalomszolgáltatásokhoz

A Nokia a Nokia intelligens tartalomszolgáltatási (Intelligent Content Delivery) megoldás részeként új letiltó megoldást mutatott be a mobil tartalomszolgáltatások biztonságos és ellenőrzött használata érdekében.

A letiltó alkalmazás az előfizető és mobilszolgáltatás beazonosításán alapul. Segítségével a mobilfelhasználók ellenőrizhetik a mobil tartalomszolgáltatásokhoz való hozzáférést: a szülők például megelőzhetik, hogy gyerekeik nem kívánt szolgáltatásokhoz férhessenek hozzá.

A megoldás a Nokia ICD megoldás elemeként 2004 utolsó negyedévétől kezdve lesz kapható. A Nokia ICD-vel a szolgáltatók egyszerűen elérhető szolgáltatásokat olyan egyszerű árszabás alapján kínálhatnak, amely jelzi az előfizetők körében népszerű szolgáltatások értékét. Az ICD megoldás a szolgáltatások ellenőrzésére számos olyan funkciót biztosít, amelyek egyfelől fokozzák a felhasználói élményt, másfelől viszont a mobil tartalomszolgáltatással szemben támasztott etikai elvárásoknak és törvényi szabályzásnak is eleget tesznek.

˝Az új mobil tartalomszolgáltatások elterjedésével elkerülhetetlenül olyan szolgáltatások és oldalak is megjelennek, amelyeket nem mindenki fogad örömmel. Az ilyen oldalak elérésének biztonságos ellenőrzése ezért a szolgáltatók és a felhasználók számára egyaránt fontos, a mi megoldásunk pedig pont erre kínál lehetőséget. A legtöbb szülő szeretné megmondani például, hogy gyermekei mely oldalakhoz férhessek hozzá˝ – mondta Olli Oittinen, a Nokia Networks üzletágának a gerinchálózatok marketingjével és értékesítésével foglalkozó alelnöke.

˝A mobil tartalomszolgáltatások terén a biztonság és az ellenőrizhetőség rendkívül fontos a felhasználók számára. Különösen igaz ez szülők vagy vállalatok esetében, akik korlátozni kívánhatják bizonyos, nem megfelelő internetes anyagok elérését. A mobiliparággal együttműködő Internet Watch Foundation (internetfigyelő alapítvány) örömmel támogatja az IWF-tag Nokiát a probléma megoldásában˝ – mondta Peter Robbins, a nagy-britanniai Internet Watch Foundation vezérigazgatója.

A letiltó alkalmazás az előfizetővel és szolgáltatásprofillal kapcsolatos információk áttekintésével válaszol a nem megfelelő mobiltartalmak kiszűrésére irányuló, egyre nagyobb igényre. A megoldás a tartalomszolgáltatás kategóriája, a legmagasabb árküszöb vagy a maximális méret alapján tilthatja le a felhasználó hozzáférését. A rendszerben tárolt előfizetői adatok része egy letiltási profil, amelyik alkalmas a letiltandó szolgáltatás-kategóriák jelzésére.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák