Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia: új letiltó megoldás mobil tartalomszolgáltatásokhoz

Kütyük

Nokia: új letiltó megoldás mobil tartalomszolgáltatásokhoz

A Nokia a Nokia intelligens tartalomszolgáltatási (Intelligent Content Delivery) megoldás részeként új letiltó megoldást mutatott be a mobil tartalomszolgáltatások biztonságos és ellenőrzött használata érdekében.

A letiltó alkalmazás az előfizető és mobilszolgáltatás beazonosításán alapul. Segítségével a mobilfelhasználók ellenőrizhetik a mobil tartalomszolgáltatásokhoz való hozzáférést: a szülők például megelőzhetik, hogy gyerekeik nem kívánt szolgáltatásokhoz férhessenek hozzá.

A megoldás a Nokia ICD megoldás elemeként 2004 utolsó negyedévétől kezdve lesz kapható. A Nokia ICD-vel a szolgáltatók egyszerűen elérhető szolgáltatásokat olyan egyszerű árszabás alapján kínálhatnak, amely jelzi az előfizetők körében népszerű szolgáltatások értékét. Az ICD megoldás a szolgáltatások ellenőrzésére számos olyan funkciót biztosít, amelyek egyfelől fokozzák a felhasználói élményt, másfelől viszont a mobil tartalomszolgáltatással szemben támasztott etikai elvárásoknak és törvényi szabályzásnak is eleget tesznek.

˝Az új mobil tartalomszolgáltatások elterjedésével elkerülhetetlenül olyan szolgáltatások és oldalak is megjelennek, amelyeket nem mindenki fogad örömmel. Az ilyen oldalak elérésének biztonságos ellenőrzése ezért a szolgáltatók és a felhasználók számára egyaránt fontos, a mi megoldásunk pedig pont erre kínál lehetőséget. A legtöbb szülő szeretné megmondani például, hogy gyermekei mely oldalakhoz férhessek hozzá˝ – mondta Olli Oittinen, a Nokia Networks üzletágának a gerinchálózatok marketingjével és értékesítésével foglalkozó alelnöke.

˝A mobil tartalomszolgáltatások terén a biztonság és az ellenőrizhetőség rendkívül fontos a felhasználók számára. Különösen igaz ez szülők vagy vállalatok esetében, akik korlátozni kívánhatják bizonyos, nem megfelelő internetes anyagok elérését. A mobiliparággal együttműködő Internet Watch Foundation (internetfigyelő alapítvány) örömmel támogatja az IWF-tag Nokiát a probléma megoldásában˝ – mondta Peter Robbins, a nagy-britanniai Internet Watch Foundation vezérigazgatója.

A letiltó alkalmazás az előfizetővel és szolgáltatásprofillal kapcsolatos információk áttekintésével válaszol a nem megfelelő mobiltartalmak kiszűrésére irányuló, egyre nagyobb igényre. A megoldás a tartalomszolgáltatás kategóriája, a legmagasabb árküszöb vagy a maximális méret alapján tilthatja le a felhasználó hozzáférését. A rendszerben tárolt előfizetői adatok része egy letiltási profil, amelyik alkalmas a letiltandó szolgáltatás-kategóriák jelzésére.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés