Connect with us

technokrata

A Nokia távkamerával megapixeles pillantást vethetünk környezetünkre

Kütyük

A Nokia távkamerával megapixeles pillantást vethetünk környezetünkre

A Nokia bemutatta a vezeték nélküli, beépített mozgásérzékelővel rendelkező, otthoni biztonsági kamera megoldását, a Nokia távkamerát.


A Nokia távkamera megapixeles képet és hanggal kísért videofelvételt rögzít, és gyenge fényviszonyok között, illetve a szabad ég alatt is működik, így új színfoltot jelent a felhasználótól távol elhelyezett biztonsági kamerák világában. A készülék várhatóan 2004 utolsó negyedévétől kezdve kapható Európában, a Közel-, és a Távol-Keleten, ára pedig 450 euró körül mozog majd.

A digitális kamerát, GSM adóvevőt, és MMS technológiát egy készüléken belül biztosító Nokia távkamera számos olyan helyen alkalmazható, amelyet megfigyelés alatt kívánunk tartani: otthonunkban, nyaralónkban, raktárakban, vagy akár egy hajón is.

˝A Nokia távkamera kényelmes megoldást nyújt azoknak, akik extra szemet és fület szeretnének magántulajdonuk időtakarékos védelméhez˝ – mondta Janne Jormalainen, a Nokia Mobil tartozékok üzletágának alelnöke. ˝A funkciókészletben zoommal ellátott, megapixeles kamerát, video- és audiorögzítést, a kinti használat lehetőségét találhatjuk, és a készülék emellett a Bluetooth technológia révén egyszerűen konfigurálható˝.

A még nyugalmasabb életre vágyók egyszerűen telepíthetik, és kényelmesen használhatják a Nokia távkamerát. A kamera működéséhez nincsen szükség közvetlen kapcsolatra a vezetékes hálózattal vagy az internettel, a készülék mindössze normál áramellátást és GSM hálózati kapcsolatot igényel. A SIM-kártya behelyezése, a PIN kód megadása, és legalább egy felhasználó meghatározása után a Nokia távkamera bevetésre kész.

A Nokia távkamera mozgás érzékelése esetén előre meghatározott időközönként képet, vagy hanggal kísért videofelvételt küld egy MMS-képes készülékre vagy e-mail címre. A felhasználók egy bizonyos minimum- vagy maximumhőmérséklet elérése esetén is értesítést kaphatnak, és egy ábrán akár az elmúlt 24 óra hőmérséklet-változását is áttekinthetik.

A felhasználók a Bluetooth vezeték nélküli technológia segítségével szöveges üzenetek révén, a kibővített hozzáférésnek köszönhetően pedig akár többen is kezelhetik a kamerát. A Remote Camera Manager alkalmazás a Series 60 smarttelefonok, például a Nokia 6670, a Nokia 7610, vagy a Nokia 6600 tulajdonosai számára még fejlettebb, grafikus felhasználói felületet biztosít. A Nokia távkamera állvány segítségével az asztalra, rögzítőkkel pedig a falra vagy a plafonra rögzíthető, a kinti használat esetére pedig felpattintható védőernyővel rendelkezik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp