Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia SD kártyával bővíti flash memóriakártyáinak portfolióját

Kütyük

A Nokia SD kártyával bővíti flash memóriakártyáinak portfolióját

A Nokia bejelentette, hogy a termékeihez biztosított flash memóriakártyák kínálatának bővítése céljából tagságért folyamodott az SD Card Association-hoz, illetve licensz-megállapodást írt alá az SD memóriakártyák Nokia készülékekben történő használatáról.

A Nokia továbbra is támogatja a Nokia készülékeken széles körben elterjedt multimédiakártyák (MMC) alkalmazását.

Az SD memóriakártyák a Nokia cserélhető memóriakártya-kínálatának értékes kiegészítését jelentik, hiszen az SD-kártyák már elterjedtek a mobiltelefonok, digitális fényképezőgépek, videokamerék, digitális noteszok (PDA-k), nyomtatók, televíziókészülékek, és az egyéb háztartási elektronikai cikkek piacán. A Nokia részvétele az SD Card Association-ben hozzájárul majd az olyan SD-kártyák kifejlesztéséhez, amelyek a mobilkészülékek számára optimális teljesítményt és kapacitást biztosítanak, emellett megfelelő méretben készülnek.

„Digitális konvergencia-stratégiánk szempontjából természetes lépés, ha vezető technológiák átvételével hozunk létre új, vonzó mobilkészülékeket és szolgáltatásokat. Az SD-, és az MMC-kártya most és a jövőben is egyaránt lényeges alkotóeleme marad termékeinknek. Mindkettő egyértelmű előnyökkel bír. Az MMC-kártyát kifejezetten a mobiltelefonokhoz fejlesztették, és nyílt szabványokon alapul, tehát használata esetén nem merülnek fel jogdíjból fakadó költségek. A világszerte megvásárolható SD-kártyákkal zökkenőmentesen bonyolíthatjuk le a piac SD-képes termékei közötti digitális adatforgalmat. A fogyasztók egyre gyakrabban keresik az SD-kártya technológiát használni képes mobileszközöket” – mondta Timo Poikolainen, a Nokia Technology Marketing üzletágának alelnöke.

Az SD Card Association a közelmúltban hozta létre a Mobile Phone Task Force csoportot, amelynek feladata az SD memóriakártyák mobilkészülékes alkalmazásának bővítése. A szövetséghez való csatlakozással a Nokia hozzájárulhat a jövő SD flash kártyájának szabványosítási munkájához. ˝A jelenleg zajló digitális konvergencia-folyamat élére a mobilkészülékek álltak, így fokozatosan nő a nagy mennyiségű, digitális tartalom mobiltelefonos tárolását megoldó memóriakapacitás iránti igény. A célunk ezért az, hogy a jövőbeli SD szabványok fejlesztése a mobilkészülék-iparág igényeinek figyelembe vételével történjen˝ – jegyezte meg Timo Poikolainen.

Az SD memóriakártya egy körülbelül bélyeg nagyságú, cserélhető adattároló. Az SD Card Association 2000-ben a Matsushita Electric, a SanDisk, és a Toshiba által alapított, nyílt, iparági szabványügyi testület, amelyet több mint 700 vállalatból álló konzorcium támogat. A szövetség célja az SD memóriakártya-alkalmazások, valamint a kapcsolódó termékek műszaki és specifikációs szabványainak kidolgozása, illetve az SD memóriakártyák sokrétű használatának széles körű elterjesztése.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés