Connect with us

Hirdetés

technokrata

Európa online zenét akar

Kütyük

Európa online zenét akar

Nyugat-Európa fizetős online zeneletöltési piaca pár év alatt egy többmilliárd eurós volumenűvé növi ki magát, állítja egy felmérés.

A Forrester Research szerint a nyugat-európai digitális zenepiac az Egyesült Államok mögött kullogott, egészen napjainkig. A kutatócég úgy véli, hogy a 2004-es év fordulópont lesz, s 2009-re a piac értéke el fogja érni az évenkénti 3,5 milliárd eurós értéket. Emögött elsősorban az olyan zeneletöltő szolgáltatások beindulása áll, mint például az Apple Computer iTunes zeneáruháza, a Sony-féle Connect, illetve a Napster megjelenése is egybevág a trenddel. Emellett meg kell még említeni a Microsoft saját zeneboltjának erre a hétre datált indulását is.

Nagy-Britannia, Franciaország és Németország jelentik a nyugat-európai piac ˝húzó országait˝: 2009-re a régió összes legális letöltésének 60 százaléka ezekben az államokban realizálódik majd. Őket követi Spanyolország és Olaszország, melyek ugyanerre az időpontra körülbelül a piac 20 százalékát fogják adni.

˝A fogyasztók egyre inkább elfogadják, hogy a fizetős letöltés minőséget és megbízhatóságot jelent, illetve azt, hogy ezeknek a szolgáltatásoknak a használata a szélessávú Internet-hozzáférések terjedésével könnyebbé válik.˝ – vélekedett Rebecca Jennings, a Forrester egyik elemzője.

Napjaink fizetős zeneletöltő szolgáltatásait jellemzően a fiatalok veszik igénybe: egy kutatás szerint a pénzért digitális dalokat vásárlók közel fele 16 és 24 éves életkor közötti. Az idősebbek kevésbé hajlanak a szolgáltatások igénybevételére, de a terjeszkedés és az egyszerűsödő használat ez utóbbi csoportban is megnöveli a hajlandóságot az internetes zeneboltok kipróbálására.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés