Connect with us

technokrata

Miért használ a Microsoft biztonsági főnöke alternatív böngészőt?

Kütyük

Miért használ a Microsoft biztonsági főnöke alternatív böngészőt?

Egy interjú során Stephen Toulouse, a Microsoft biztonsági programjának menedzsere bevallotta, hogy Firefox böngészőt (is) használ.

Egy, a neves Wired magazin hasábjain megjelent interjú során érdekes dologra derült fény – no de ne szaladjunk ennyire előre. A Microsoft a Windows XP-hez nemrég kiadott második javítócsomagja révén igyekezett jóval magasabb nívóra emelni az operációs rendszer biztonságosságát, ennek kapcsán pedig a külföldi online újság elbeszélgetett Stephen Toulouse-zal, a Microsoft biztonsági programjának menedzserével.

Ennek során arról faggatták a Redmond alkalmazásában álló férfit, hogy miként vélekedik az Internet Explorer biztonságosságáról, például a Download.Ject digitális kártevő tekintetében. A szakember elárulta – miután a Wired újságírója azt firtatta, hogy mikor lesz végleges javítás a böngésző hibájára -, hogy még jelenleg is dolgoznak az ügyön. Ezt követően szóba került az alternatív böngészők térnyerése, melyhez egyértelműen hozzájárult a fent említett trójai program megjelenése és elterjedése. Toulouse közlése szerint a biztonság kérdése az iparág összes szereplője számára fontos problémát jelent. Elmondta, hogy a napokban az általa használt Firefox böngészőhöz is biztonsági javítást kellett telepítenie, hogy védetté válhasson a szoftver.

Mindez még rendjén való is lenne, hiszen a szakembernek igaza van, a megfelelő szintű biztonság elérése minden fejlesztő feladata (lenne), de a The Inquirer online IT-bulvármagazin egyik újságírója szintén olvasta az ominózus interjút, s készített egy – nem minden iróniától mentes – listát, mi lehet az oka annak, hogy Toulouse Firefoxot használ. Ebben többek között azt tartja ˝elfogadható˝ magyarázatnak, hogy Toulouse titokban töltötte le a programot, és most nem tudja uninstallálni, emiatt folyamatosan frissítenie kell, hogy megakadályozza egy biztonsági rés megjelenését a rendszerben; illetve, hogy a microsoftos szakember úgy találta: a narancssárga és a kék színek nyugtatólag hatnak. A The Inquirer szerint még az ellenfél megismerésének célja is rávezethette Toulouse-t a Firefox használatára.

Egyébként pedig miért ne használhatna a Microsoft alkalmazottja alternatív böngészőt (is)?Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom