Connect with us

technokrata

Microsoft.com – nem minden böngészővel tökéletes

Kütyük

Microsoft.com – nem minden böngészővel tökéletes

Megújult a Microsoft website-ja az elmúlt napokban, ám az alternatív böngészőkkel nézve még mindig más képet kaphatunk, mintha Internet Explorert használnánk.

Új layoutot, azaz elrendezést kapott a Microsoft fő weboldala, melynek apropóját a Windows XP-hez készített második javítócsomag, az SP2 megjelenése jelentette. Az új külcsín ugyanis az internetezők figyelmét a biztonságosságra és a funkciófrissítésekre igyekszik nagyobb mértékben felhívni. Megújult a weboldalon való navigálás is, ami könnyebbé tette Redmond webhelye számos részének elérését.

A Neowin jelentése szerint azonban egy probléma továbbra is fennmaradt, nevezetesen a webes szabványok nem maradéktalan kielégítése (a forrás szerint a 4.01-es HTML standardnak nem felel meg száz százalékban az oldal). Ennek következtében az Internet Explorerrel és egy alternatív böngészővel megtekintve a www.microsoft.com webcímet, nem teljesen ugyanazt a felületet látjuk viszont. Például Firefox böngészőt használva nem látszik a site minden eleme és a képek minősége a DHTML képrenderelő szűrők miatt sem olyan jó, mintha azt a Microsoft saját böngészőjével néznénk.

Aki szeretne meggyőződni erről a saját szemével is (és nem akar két böngészőt telepíteni a gépére), annak érdemes egy pillantást vetni a Neowin által készített két screenshotra, ahol – még a nem túl jó képminőség ellenére is – jól láthatók bizonyos eltérések. Az oldal bizonyára nem véletlenül lett így kialakítva…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd