Connect with us

Microsoft.com – nem minden böngészővel tökéletes

Kütyük

Microsoft.com – nem minden böngészővel tökéletes

Megújult a Microsoft website-ja az elmúlt napokban, ám az alternatív böngészőkkel nézve még mindig más képet kaphatunk, mintha Internet Explorert használnánk.

Új layoutot, azaz elrendezést kapott a Microsoft fő weboldala, melynek apropóját a Windows XP-hez készített második javítócsomag, az SP2 megjelenése jelentette. Az új külcsín ugyanis az internetezők figyelmét a biztonságosságra és a funkciófrissítésekre igyekszik nagyobb mértékben felhívni. Megújult a weboldalon való navigálás is, ami könnyebbé tette Redmond webhelye számos részének elérését.

A Neowin jelentése szerint azonban egy probléma továbbra is fennmaradt, nevezetesen a webes szabványok nem maradéktalan kielégítése (a forrás szerint a 4.01-es HTML standardnak nem felel meg száz százalékban az oldal). Ennek következtében az Internet Explorerrel és egy alternatív böngészővel megtekintve a www.microsoft.com webcímet, nem teljesen ugyanazt a felületet látjuk viszont. Például Firefox böngészőt használva nem látszik a site minden eleme és a képek minősége a DHTML képrenderelő szűrők miatt sem olyan jó, mintha azt a Microsoft saját böngészőjével néznénk.

Aki szeretne meggyőződni erről a saját szemével is (és nem akar két böngészőt telepíteni a gépére), annak érdemes egy pillantást vetni a Neowin által készített két screenshotra, ahol – még a nem túl jó képminőség ellenére is – jól láthatók bizonyos eltérések. Az oldal bizonyára nem véletlenül lett így kialakítva…Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom