Connect with us

technokrata

A szélessáv türelmetlenné tesz

Kütyük

A szélessáv türelmetlenné tesz

A szélessávú Internet-hozzáféréssel rendelkezőkre nagy hatást gyakorol a gyors elérhetőség: kiderült, hogy a való életben sem tolerálják a várakozást.

A Cable & Wireless kutatást végzett, melynek során úgy találta, hogy a nagysebességű Internet-hozzáférés folyamatos és azonnali elérhetősége az élet más területeire is hatással van az ilyen előfizetéssel bírók számára. Eszerint nemcsak egy lassan betöltődő weboldal teszi türelmetlenné a broadband kapcsolattal rendelkező internetezőket, hanem az is, ha például a való életben sorba kell állniuk. Amint türelmetlenné válnak, megjelenik a nemek közötti különbség: a férfiak sokkal kevésbé tolerálják a várakozást, már három percnyi tétlenkedés arra készteti őket, hogy odébbálljanak.

Mindez azt jelenti, hogy például az Egyesült Királyságban a boltokba minden ötödik sorbanálló átlagosan három percet hajlandó csak a sor végigvárására áldozni (ugyanez az arány a nőknél egy a tízhez). Másik példával élve: tíz telefonállóból négy kevesebb mint öt percet ˝bír ki˝, ha várakoznia kell a másik féllel való beszélgetésre, mielőtt letenné a kagylót. Mégpedig azért, mert ezek az emberek az Interneten hozzászoknak, hogy a tartalmak legtöbbjét szinte azonnal elérhetik, s ha ott egy weboldal záros határidőn belül nem töltődik be teljesen, akkor inkább máshol keresnek információ után. Ez vetül aztán ki a valóságba is.

A C&W felmérése szerint a jövő mindenképpen a ˝háromperces emberek˝ táborának növekedését jelzi előre, hiszen a szélessávú Internet-hozzáférések száma dinamikusan gyarapszik. Ez pedig akár komoly kihatással is lehet a vállalatokra, akik nem képesek kellő időben kiszolgálni ügyfeleiket. Royston Hoggarth, a kutatást végző cég igazgatója szerint ha 180 percnél tovább kell várakoznia valakinek, akkor anélkül fogyhat el a türelme és dönthet a távozás mellett, hogy arról az érintett vállalat tudomást szerezne. Márpedig az elvesztett ügyfél visszaszerzése nem könnyű feladat.

Kitért arra is a felmérés, hogy mit tartanak a leginkább zavarónak a szélessávú Internet-hozzáféréssel rendelkezők e téren, s az elsők között végeztek a dallamot lejátszó automatikus válaszadó telefonos szolgáltatások, no és persze a lassú Internet-kapcsolatok. Ez utóbbival a cikk írója is egyet kell, hogy értsen: Chello-előfizetőként roppant bosszantóvá tud válni a hónap végefelé éppen szűkössé váló adatforgalmi limit, amit átlépve erősen limitálttá válik az internetezés…Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd