Connect with us

A szélessáv türelmetlenné tesz

Kütyük

A szélessáv türelmetlenné tesz

A szélessávú Internet-hozzáféréssel rendelkezőkre nagy hatást gyakorol a gyors elérhetőség: kiderült, hogy a való életben sem tolerálják a várakozást.

A Cable & Wireless kutatást végzett, melynek során úgy találta, hogy a nagysebességű Internet-hozzáférés folyamatos és azonnali elérhetősége az élet más területeire is hatással van az ilyen előfizetéssel bírók számára. Eszerint nemcsak egy lassan betöltődő weboldal teszi türelmetlenné a broadband kapcsolattal rendelkező internetezőket, hanem az is, ha például a való életben sorba kell állniuk. Amint türelmetlenné válnak, megjelenik a nemek közötti különbség: a férfiak sokkal kevésbé tolerálják a várakozást, már három percnyi tétlenkedés arra készteti őket, hogy odébbálljanak.

Mindez azt jelenti, hogy például az Egyesült Királyságban a boltokba minden ötödik sorbanálló átlagosan három percet hajlandó csak a sor végigvárására áldozni (ugyanez az arány a nőknél egy a tízhez). Másik példával élve: tíz telefonállóból négy kevesebb mint öt percet ˝bír ki˝, ha várakoznia kell a másik féllel való beszélgetésre, mielőtt letenné a kagylót. Mégpedig azért, mert ezek az emberek az Interneten hozzászoknak, hogy a tartalmak legtöbbjét szinte azonnal elérhetik, s ha ott egy weboldal záros határidőn belül nem töltődik be teljesen, akkor inkább máshol keresnek információ után. Ez vetül aztán ki a valóságba is.

A C&W felmérése szerint a jövő mindenképpen a ˝háromperces emberek˝ táborának növekedését jelzi előre, hiszen a szélessávú Internet-hozzáférések száma dinamikusan gyarapszik. Ez pedig akár komoly kihatással is lehet a vállalatokra, akik nem képesek kellő időben kiszolgálni ügyfeleiket. Royston Hoggarth, a kutatást végző cég igazgatója szerint ha 180 percnél tovább kell várakoznia valakinek, akkor anélkül fogyhat el a türelme és dönthet a távozás mellett, hogy arról az érintett vállalat tudomást szerezne. Márpedig az elvesztett ügyfél visszaszerzése nem könnyű feladat.

Kitért arra is a felmérés, hogy mit tartanak a leginkább zavarónak a szélessávú Internet-hozzáféréssel rendelkezők e téren, s az elsők között végeztek a dallamot lejátszó automatikus válaszadó telefonos szolgáltatások, no és persze a lassú Internet-kapcsolatok. Ez utóbbival a cikk írója is egyet kell, hogy értsen: Chello-előfizetőként roppant bosszantóvá tud válni a hónap végefelé éppen szűkössé váló adatforgalmi limit, amit átlépve erősen limitálttá válik az internetezés…Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom