Connect with us

Tovább bővít a Senorg

Kütyük

Tovább bővít a Senorg

ServerFarm szolgáltatásának bővítetését, továbbfejlesztését tervezi az eddig elsősorban komplett gépek, konfigurációk összeállításáról, forgalmazásáról ismert Senorg Rt. Amint azt a cég illetékese, Ketskés András elmondta, a szolgáltatás, bár nem egyedülálló az országban, talán minden eddiginél komplexebb, magasabb szintű kiszolgálást eredményez.

˝Alapesetben Senorg szervereket biztosítunk, amelyek konfigurációját, teljesítményét az ügyfél szabhatja meg, ebben felső határ gyakorlatilag nincs.˝ – nyilatkozta Ketskés – ˝A tőlünk bérelt szerverekhez Internet-kapcsolat is jár, amelynek sávszélessége szintén nincs korlátozva, csak az igények befolyásolják. A Senorg szerverekhez jár a karbantartás, a hardveres felügyelet és úgynevezett hidegtartalék, amely szintén az alapszolgáltatás része, így igen magas rendelkezésre állás érhető el. Természetesen az ügyfél minden jogot megkap a szerver fölött, gyakorlatilag a sajátjaként kezelheti. A gépek távoli vagy akár helyszíni felügyeletét 24 órás operátori szolgálat segíti.˝

Ha valaki a saját szerverét szeretné elhelyezni, arra is van lehetőség, bár ilyenkor az általa használt hardver stabilitásáért nem vállalják a felelősséget, de a szolgáltatás más elemei természetesen rendelkezésére állnak. Mindezt a magyarországi Internet fellegvárában, a Budapest Internet eXchange legfőbb központjában (Victor Hugo u.) helyezték el, amelynek infrastruktúrája, legendás megbízhatósága garancia a szolgáltatás minden igényt kielégítő színvonalára.

˝Bízunk benne, hogy a másutt már igen népszerű ServerFarm (bérelt gépekkel), illetve ServerPark (saját szerverrel) szolgáltatások iránt hazánkban is rövidesen meglódul a kereslet.˝ – hangoztatta várakozásait Ketskés – ˝Jelenleg saját becslésünk szerint – egységes, hivatalos adat erre vonatkozóan nincs – Magyarországon bérszerver konstrukcióban néhányszáz gép üzemel, ebből a ServerFarmon van elhelyezve mintegy ötven. Az úgynevezett co-location szolgáltatásban (ez az jelenti, hogy valaki a saját gépét helyezi el egy szolgáltatónál) működő gépből néhányezer üzemel hazánkban.˝

Ezt a figyelemreméltó eltérést az eredményezheti, hogy itthon a nem elsősorban internetes profilú cégek bizalma a kihelyezett szolgáltatások iránt még alacsony, és jobban szeretnek saját gépet, saját üzemeltetőt alkalmazni. A trend egyébként nem sajátosan magyar, bár úgy tűnik, mintha a nyugat-európai szerverüzemeltető társadalom egyre inkább kezdene a saját szerverek irányából a kihelyezett megoldások felé fordulni. A co-location és bérszerver üzlet számos elemző szerint minden eddiginél nagyobb jövő elé néz, a 2002-es, 191 millió dolláros szintről emelkedve 2004-re eléri-elérheti a 300, míg 2007-re akár a 600 millió dolláros szintet. A Senorgnál nagyon bíznak abban, hogy részint a becslések nagyságrendjükben helytállónak bizonyulnak, másrészt hogy ebből a nagy európai fellendülésből Magyarországra is jut egy arányos rész.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom