Connect with us

technokrata

Tovább bővít a Senorg

Kütyük

Tovább bővít a Senorg

ServerFarm szolgáltatásának bővítetését, továbbfejlesztését tervezi az eddig elsősorban komplett gépek, konfigurációk összeállításáról, forgalmazásáról ismert Senorg Rt. Amint azt a cég illetékese, Ketskés András elmondta, a szolgáltatás, bár nem egyedülálló az országban, talán minden eddiginél komplexebb, magasabb szintű kiszolgálást eredményez.

˝Alapesetben Senorg szervereket biztosítunk, amelyek konfigurációját, teljesítményét az ügyfél szabhatja meg, ebben felső határ gyakorlatilag nincs.˝ – nyilatkozta Ketskés – ˝A tőlünk bérelt szerverekhez Internet-kapcsolat is jár, amelynek sávszélessége szintén nincs korlátozva, csak az igények befolyásolják. A Senorg szerverekhez jár a karbantartás, a hardveres felügyelet és úgynevezett hidegtartalék, amely szintén az alapszolgáltatás része, így igen magas rendelkezésre állás érhető el. Természetesen az ügyfél minden jogot megkap a szerver fölött, gyakorlatilag a sajátjaként kezelheti. A gépek távoli vagy akár helyszíni felügyeletét 24 órás operátori szolgálat segíti.˝

Ha valaki a saját szerverét szeretné elhelyezni, arra is van lehetőség, bár ilyenkor az általa használt hardver stabilitásáért nem vállalják a felelősséget, de a szolgáltatás más elemei természetesen rendelkezésére állnak. Mindezt a magyarországi Internet fellegvárában, a Budapest Internet eXchange legfőbb központjában (Victor Hugo u.) helyezték el, amelynek infrastruktúrája, legendás megbízhatósága garancia a szolgáltatás minden igényt kielégítő színvonalára.

˝Bízunk benne, hogy a másutt már igen népszerű ServerFarm (bérelt gépekkel), illetve ServerPark (saját szerverrel) szolgáltatások iránt hazánkban is rövidesen meglódul a kereslet.˝ – hangoztatta várakozásait Ketskés – ˝Jelenleg saját becslésünk szerint – egységes, hivatalos adat erre vonatkozóan nincs – Magyarországon bérszerver konstrukcióban néhányszáz gép üzemel, ebből a ServerFarmon van elhelyezve mintegy ötven. Az úgynevezett co-location szolgáltatásban (ez az jelenti, hogy valaki a saját gépét helyezi el egy szolgáltatónál) működő gépből néhányezer üzemel hazánkban.˝

Ezt a figyelemreméltó eltérést az eredményezheti, hogy itthon a nem elsősorban internetes profilú cégek bizalma a kihelyezett szolgáltatások iránt még alacsony, és jobban szeretnek saját gépet, saját üzemeltetőt alkalmazni. A trend egyébként nem sajátosan magyar, bár úgy tűnik, mintha a nyugat-európai szerverüzemeltető társadalom egyre inkább kezdene a saját szerverek irányából a kihelyezett megoldások felé fordulni. A co-location és bérszerver üzlet számos elemző szerint minden eddiginél nagyobb jövő elé néz, a 2002-es, 191 millió dolláros szintről emelkedve 2004-re eléri-elérheti a 300, míg 2007-re akár a 600 millió dolláros szintet. A Senorgnál nagyon bíznak abban, hogy részint a becslések nagyságrendjükben helytállónak bizonyulnak, másrészt hogy ebből a nagy európai fellendülésből Magyarországra is jut egy arányos rész.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd