Connect with us

Új biztonsági megoldást kapnak a Nokia okostelefonok és kommunikátorok

Kütyük

Új biztonsági megoldást kapnak a Nokia okostelefonok és kommunikátorok

A Nokia és a Pointsec egy olyan új megoldás kifejlesztéséről számolt be, mely arra hivatott, hogy megvédje a vállalati felhasználók különböző mobil készülékeken tárolt kényes adatait.


A Pointsec újgenerációs állomány titkosítási megoldása révén a mobil felhasználók levédhetik többek közt elektronikus leveleiket, SMS és MMS üzeneteiket, naptár bejegyzéseiket, névjegyzéküket, valamint a memóriakártyákon tárolt egyéb adataikat. A Pointsec újdonsága a Nokia Series 60 és Nokia Series 80 alapokon nyugvó készülékekre lesz elérhető, legelsőként pedig a Nokia 9500 típusjelzésű kommunikátorra.

˝A Nokia erősen hisz abban, hogy az üzleti mobilitás egyik legfontosabb kritériuma a megfelelő biztonság. Ahogy a mobil készülékek egyre nagyobb tudásra tesznek szert, a vállalati és egyéni felhasználók egyre több kényes adatot tárolnak rajtuk, ezzel párhuzamosan pedig egyre fontosabb, hogy ezen adatok biztonságban legyenek. Célunk nem más, mint, hogy legalább olyan szintre emeljük a mobilok biztonságát, mint amilyen szinten jelenleg a hordozható számítógépek állnak e tekintetben˝ – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Panu Kuusisto, a Nokia Enterprise Solutions igazgatója.

A Symbian operációs rendszerre fejlesztett, kifejezetten Nokia 9500 Communicatorra szánt Pointsec biztonsági megoldás várhatóan még ebben a negyedévben elérhető lesz.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom