Connect with us

technokrata

Ügyintézés egy központi portálon át – Amszterdamban

Kütyük

Ügyintézés egy központi portálon át – Amszterdamban

Amszterdam városa több új, információt és interaktív szolgáltatást nyújtó portált hoz létre a város lakói, tisztviselői és cégei számára.

A létrejövő Amszterdam Portál közös felületet nyújt majd a központi polgármesteri hivatal, 14 viszonylag független önkormányzat és 40 önkormányzati szolgáltatást nyújtó szerv számára. Jelenleg 170 különböző website működik ezek kiszolgálására, ezért vált szükségessé az alkalmazások és információs rendszerek összekapcsolása.

Az „Amszterdam Portálon” már elérhető az a felület, melyen keresztül a polgárok és vállalkozók heti 7 napon keresztül, a nap 24 órájában intézhetik ügyeiket, valamint az ingatlan tulajdonosok számára kialakított portál. Működik a köztisztviselők intranet felülete, ahol megnézhetik és használhatják a munkájukhoz szükséges adatokat, dokumentumokat, valamint a kormányzati döntések előkészítését támogató rendszer is.

Az Amszterdam portál egységes infrastruktúrát kínál a portálok, szolgáltatások számára, a személyes és vállalati adatokhoz való biztonságos hozzáférést, miközben újabb és újabb szolgáltatásokat kapcsol a rendszerbe. A szomszédos önkormányzatok valamint más szolgáltatók is elérik adatait és funkcióit, felhasználva azokat saját webalkalmazásaikban.

Arjen Hof, Amszterdam eGovernment programmenedzsere szerint azért esett választásuk a BEA platformjára, mivel a biztonságos adathozzáférést és a megfelelő interaktív szolgáltatások biztosítását egyaránt fontosnak tartották. A portál ugyanis egy közös szolgáltatásorientált architektúrájú (SOA), BEA WebLogic Platform 8.1 alapú infrastruktúrára épülnek – adta hírül az Alerant Rt., a BEA-termékek magyarországi disztribútora. Egyre nő azon kormányzati intézmények száma, melyek megoldásaikban a BEA eszközeit használják fel, így a belgiumi központi Állami Kormányzati Szolgáltatások (FEDICT), az Ír Köztársaság, Olasz Pénzügyminisztérium.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp