Connect with us

technokrata

SmartButton: a Motorola érdekes új fejlesztése

Kütyük

SmartButton: a Motorola érdekes új fejlesztése

A mobiltelefonok miniatürizálása egy ponton már nem mehet túl, és ezzel többek közt a Motorola is teljesen tisztában van.


A gyártók lényegében egymás után jelentik be kisebbnél kisebb vadonatúj készülékeiket, melyek lassan már olyan pici gombokkal rendelkeznek, hogy maximum a csecsemők lennének képesek ergonómikusan használni őket. Voltak már olyan kezdeményezések is, melyek karórába zsúfolták a mobiltelefonokat, azonban a közelmúltban mind az NTT DoCoMo, mind pedig a Samsung ilyen jellegű fejlesztési projektjei kudarcot vallottak.

A Motorola azonban máshogy közelíti meg a dolgot. A világ második legnagyobb mobiltelefon gyártójaként jegyzett, amerikai székhelyű vállalat abban látja a jövőt, hogy mobiltelefonokat fel kell osztani több részre. A Motorolánál állítólag már javában folyik egy bizonyos SmartButton nevezetű eszköz fejlesztése, mely tulajdonképpen nem más, mint egy kulcstartóra fűzhető, mindössze egy gombot tartalmazó mini doboz. Ezt a gombot lenyomva, a SmartButton Bluetooth interfészen keresztül kapcsolatba lép egy hagyományos mobiltelefonnal és hangtárcsázás segítségével felépíti a kívánt telekommunikációs kapcsolatot.

Azzal kapcsolatban egyelőre nincsenek információink, hogy a SmartButtonnal mikor találkozhatunk majd a kereskedelmi forgalomban.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák