Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre többet csevegünk az Interneten

Kütyük

Egyre többet csevegünk az Interneten

Dinamikusan növekszik az azonnali üzenőprogramok használata, jelentette be az America Online egy felmérésére alapozva.

A kutatásban résztvevő 4510 ember mind használ azonnali üzenőprogramokat; 27 százalékuk arról számolt be, hogy ezt elsősorban munkahelyén teszi – ez a tavalyi, hasonló felméréshez képest 71 százalékos növekedést jelent. Ezen embereknek körülbelül hetven százaléka arra használja a klienseket, hogy a kollégáikkal tartsa a kapcsolatot, azaz megvalósulóban van a külsőre csendesnek tűnő iroda, ahol a munkatársak egymás között már nem beszédben, hanem Interneten át cserélnek információt. Közel harmaduk azon célból alkalmaz azonnali üzenőprogramot, hogy klienseivel, ügyfeleivel kapcsolatot tudjon tartani.

Hozzávetőleg 11 százaléka a munkájuk során üzenőszoftvert használók közül azért kedveli ezt a felültet, mert így el tudják kerülni a személyes kommunikáció gyakran terhes kialakítását. Mindamellett a vállalati szférában tevékenykedők 62 százaléka a családtagjaival és barátaival is ezen platform révén tartja a kapcsolatot.

Felfutóban van ugyanakkor azok száma is, akik mobiltelefont használnak hasonló funkcióra: a kutatók szerint a teljes tábort tekintve 19 százalékos részesedéssel bírnak azok, akik azonnali üzeneteket küldenek rádiótelefonról vagy PDA-ról (is) – ez tíz százalékos emelkedést jelent a korábbi hasonló időszakhoz viszonyítva.

Mindez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy az vállalati üzenőkliensek hatalmas üzletet jelentenének az olyan nagyoknak, mint az AOL vagy a Yahoo. E két cég a nyáron például be is szüntette ezirányú tevékenységét, mivel rájöttek arra, hogy hiába kínálnak összetettebb megoldást a vállalatoknak, ha azok alkalmazottai inkább az ingyen elérhető szoftvereket részesítik előnyben.

Mi áll az IM terjedése mögött? Elsősorban a szélessávú Internet-hozzáférések terjedése, ezekért ugyanis többnyire fix díjat kell fizetni egy hónapra kivetítve, így korlátlanul fenn lehet ˝lógni˝ a Világhálón, s csevegni másokkal. Az azonnali üzenőprogramokat használók 71 százaléka otthonában nagysebességű Internet-kapcsolattal rendelkezik, és ezeknek közel harmada úgy nyilatkozott, hogy ez teszi lehetővé a csevegéssel töltött idő megnövekedését. Arról is nyilatkoztak a részvevők, hogy mit tartanak a legfontosabb plusz szolgáltatásnak a csevegés mellett: a digitális képek megosztását, a testreszabhatóságot és a file-megosztást.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
hisense
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés