Connect with us

Hirdetés

technokrata

A hajó, ami egy egész országot vágott el az Internettől

Kütyük

A hajó, ami egy egész országot vágott el az Internettől

Egy indiai hajó olyan károkat okozott a Sri Lankát az Internet más részeivel összekötő vízalatti vezetékekben, hogy az ország többszázezer internetezője képtelen volt elérni a világot.

Egy sri lankai bíróság elrendelte, hogy nem szabad elengedni a kikötőből azt az indiai hajót, mely korábban súlyosan károsította a szigetország tengerfenékre lefektetett internetes kábeleit. A jelenleg Colombo kikötőjében horgonyzó State of Nagaland nevű szállítóhajó ügyében a vízi eszköz tulajdonosát 5 millió dolláros kártérítésre szeretnék kötelezni; a hajó így a pert kezdeményező Sri Lanka Telecom (SLT) meghallgatásáig, azaz várhatóan szeptember 6-ig mindenképpen kénytelen az ország vizein tartózkodni.

Az SLT egyébként a kicsiny állam fő távközlési szolgáltatója. A vállalat azért óhajt ilyen magas összeget bekasszírozni a sérülést okozó hajó tulajdonosától, mert közel 800 ezer előfizető számára vált napokra teljesen elérhetetlenné mind az internetezés, mind a nemzetközi hívások kezdeményezése és fogadása a tengeralatti kábelen keresztül, illetve az adatszolgáltatásokban is zavarok léptek fel a szerencsétlen baleset következtében.

Mégis hogyan ˝sikerült˝ ezt elérnie a hajónak? Nos, nem süllyedt el, egyszerűen csak rossz helyen vetette ki horgonyát, és azzal pontosan telibe találta a SEA-ME-WE III kábelcsoportot, ami Sri Lanka internetes gerincét adja (illetve jelenleg csak adta) a külvilág felé. A javítás egyébként várhatóan a napokban elkészül, a kárfelmérés szerint ugyanis egy-két nap alatt ki lehet cserélni a sérült részeket.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés