Connect with us

technokrata

Ismét megújult az ingyenes telefonálást lehetővé tevő Skype

Kütyük

Ismét megújult az ingyenes telefonálást lehetővé tevő Skype

Az Interneten át ingyen cseveghetünk ismerőseinkkel, barátainkkal a Skype révén – a kliens Windows-os változata a napokban ismét megújult.

A Skype-ot a luxemburgi központtal rendelkező Kazaa fejlesztői hozták létre. A Sharman Networks szerzői jogvédők által sokat szidott peer to peer hálózati megoldása pár hónapja ugyanis egy VoIP programban is nagy szerepet kapott: internetes beszélgetéseket képes lebonyolítani, teljesen ingyen. Minden, amire szükségünk van, az a szoftver, egy fülhallgató és egy mikrofon, s máris igen jó minőségben lehet csevegni egy másik PC-tulajdonossal.

Niklas Zennstrom, a Skype igazgatója körülbelül két hónapja jelentette be, hogy a szoftver képes vezetékes (és mobiltelefonos) hálózatokkal is felvenni a kapcsolatot, azaz olyan embertársainkkal is kapcsolatot teremthetünk a modern technika révén, akik nem rendelkeznek számítógéppel (vagy Internet-előfizetéssel). Mindez a legújabb, spyware- és adware-mentes Skype változattal ki is próbálható, ami akár a Terminal Download adatbázisából is letölthető. A Skype egyébként nemrég több nagy távközlési vállalattal (Colt Telecom Group, iBasis, Level 3 Communications, Teleglobe) is megállapodott, így tovább bővült azoknak a köre, akiket el lehet Interneten keresztül érni, rendelkezzenek akár csak hagyományos telefonnal is. Ráadásul immáron a linuxos felhasználók számára is használható az alkalmazás.

A szoftver egyébként azonnali üzenőkliensként is használható, de legfontosabb szolgáltatása természetesen az internetes hangátvitel. A program internetes és Internetről kiinduló hívások (SkypeOut) kezelésére képes, ám vezetékes vagy mobiltelefonos hálózatból egyelőre még nem lehet Skype-felhasználót elérni. Előre fizetve lehet igénybe venni a SkypeOutot, 12, 30, 62 dolláros csomagok megvásárlásával. Ez a VoIP technológia olcsósága miatt szép hasznot hoz az üzemeltetőknek, de a fejlesztők további bevételi forrásokra pályáznak: olyan prémiumszolgáltatásokat is akarnak nyújtani, mint a konferenciahívás vagy a hangposta.

Az 1.0.0.29-es változat néhány újdonsága

– gyorsbillentyűvel lenémítható a mikrofon
– további nyelveket támogat (norvég és görög), és megújultak a korábbi nyelvi kiegészítések (francia, holland, német, kínai)
– paraméterezhető telepítés
– további fejlesztések a file-átvitelen
– kisebb külcsínbeli szépítések, mint például a kontaktok küldésénél és fogadásánál
– apróbb hibajavítások, az új kliens stabilabbá váltSzólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd