Connect with us

technokrata

Google-nél is jobb internetes kereső?

Kütyük

Google-nél is jobb internetes kereső?

Új internetes kereső van születőben, amelynek eredményei még inkább a felhasználók szempontjainak figyelembevételével generálódnak.

Nemrég megjelent egy cikk a Terminal hasábjain arról, hogy a Google elsősorban márkaneve ismertségének köszönheti népszerűségét; egy tanulmány szerint a legismertebb webes keresők – eredményességüket tekintve – nagyon közel állnak egymáshoz. Például arra rákeresve, hogy a 25 és 34 éves kor közötti emberek esetében mi számít vezető haláloknak, a Google-t használók 55 százaléka nyilatkozott úgy, hogy megtalálta a keresett információt. Ugyanez az érték a riválisokat próbáló internetezők esetében 52-54 százalék közé esett.

Erre a zsúfolt piacra – melyen a Google mellett a Yahoo, a Microsoft, a Lycos és még pár nagyobb név egymással komoly harcot vív – igyekszik betörni az AnooX névre keresztelt internetes kereső. A szolgáltatás jobb lesz, mint amit a riválisok nyújtani tudnak, legalábbis a fejlesztők szerint. A készítők ugyanis bevezettek egy, a konkurenciánál nem található újítást, mellyel a keresőt használók szavazhatnak, egy link mennyire bizonyult hasznosnak – mindenki egy vokssal befolyásolhatja egy link helyezését. Emiatt az AnooX fejlesztői úgy gondolják, hogy az eredmény jóval pontosabb lehet; felméréseik szerint sokkal lényegretörőbb találatok kerülnek az élre akkor, ha sok ember szavazatából áll össze a lista, mintha a sorrendet számítógépek készítenék. A szoftvert fejlesztő csapat ráadásul azt is leszögezte, hogy maga a keresőmotor elsősorban nem profitszerzés céljából született meg, s kijelentették, hogy bármennyi bevételt is termel majd az AnooX, azt megosztják a felhasználókkal.

Aki kíváncsi, hogyan is néz ki maga a felület, az már most megtekintheti a lenti linken; habár az AnooX hivatalosan csak november 31-én lesz elérhető a nyilvánosság számára.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd