Connect with us

technokrata

A legnagyobb internetes terhelés Magyarországon

Kütyük

A legnagyobb internetes terhelés Magyarországon

A felvételi ponthatárok kihirdetését követő órákban rekordszámú találatot kapott a www.felvi.hu weboldal.

Minden valószínűség szerint az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI) Sun szerverekkel működő hivatalos internetes oldala kapta eddig néhány óra alatt a legnagyobb terhelést Magyarországon: a weboldal, ahol először jelentek meg hivatalosan a felvételi pontszámok, a ponthatárok közzétételét követő órában közel 4,5 millió találatot, július 20-án és 21-én pedig összesen több mint 62 millió találatot kapott. A weboldal, amelynek terhelése a korábbi hónapok átlagához képest az első napon tízszeresére, a másodikon pedig már harmincszorosára nőtt, egy időben 5-7 ezer érdeklődőt volt képes kiszolgálni.

A kiugróan nagy számú érdeklődő zökkenőmentes kiszolgálása Sun szervereken keresztül zajlott. A webes lekérdezéseket 48 darab Intel-P4 processzorral ellátott PC fogadta, amelyek továbbították azokat a Sun Fire V880-as adatbázis-szerver felé. A weboldal statikus tartalmát – képek, bannerek, PDF dokumentumok – egy Sun Fire V440 szolgálta ki a Sun ONE Web Server szoftverrel. A dinamikus és statikus tartalmat egy SUN Fire V240 szerver szolgáltatta NFS-en. A Sun szervereket a Sun Microsystems, az Axiom-IT Kft. és az Avnet Kft. biztosította.

Az OFI által fenntartott webhely növekvő népszerűségét jelzi, hogy a weboldal terhelése 2004. júliusában 165%-kal nagyobb volt az előző év azonos időszakához képest. Az idei 167.082 felvételiző közül közel 60 ezren regisztrálták magukat az oldalon, hogy egyénre szabott szolgáltatásait igénybe vegyék. A részletes statisztikák elemzése után elmondható, hogy a ponthatárok kihirdetését követő két napon több mint 120 ezer független IP-címről jelentkeztek be diákok, hogy vizsgájuk eredményessége után érdeklődjenek, és ez idő alatt összesen 2,8 millió oldalt töltöttek le.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd