Connect with us

A legnagyobb internetes terhelés Magyarországon

Kütyük

A legnagyobb internetes terhelés Magyarországon

A felvételi ponthatárok kihirdetését követő órákban rekordszámú találatot kapott a www.felvi.hu weboldal.

Minden valószínűség szerint az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI) Sun szerverekkel működő hivatalos internetes oldala kapta eddig néhány óra alatt a legnagyobb terhelést Magyarországon: a weboldal, ahol először jelentek meg hivatalosan a felvételi pontszámok, a ponthatárok közzétételét követő órában közel 4,5 millió találatot, július 20-án és 21-én pedig összesen több mint 62 millió találatot kapott. A weboldal, amelynek terhelése a korábbi hónapok átlagához képest az első napon tízszeresére, a másodikon pedig már harmincszorosára nőtt, egy időben 5-7 ezer érdeklődőt volt képes kiszolgálni.

A kiugróan nagy számú érdeklődő zökkenőmentes kiszolgálása Sun szervereken keresztül zajlott. A webes lekérdezéseket 48 darab Intel-P4 processzorral ellátott PC fogadta, amelyek továbbították azokat a Sun Fire V880-as adatbázis-szerver felé. A weboldal statikus tartalmát – képek, bannerek, PDF dokumentumok – egy Sun Fire V440 szolgálta ki a Sun ONE Web Server szoftverrel. A dinamikus és statikus tartalmat egy SUN Fire V240 szerver szolgáltatta NFS-en. A Sun szervereket a Sun Microsystems, az Axiom-IT Kft. és az Avnet Kft. biztosította.

Az OFI által fenntartott webhely növekvő népszerűségét jelzi, hogy a weboldal terhelése 2004. júliusában 165%-kal nagyobb volt az előző év azonos időszakához képest. Az idei 167.082 felvételiző közül közel 60 ezren regisztrálták magukat az oldalon, hogy egyénre szabott szolgáltatásait igénybe vegyék. A részletes statisztikák elemzése után elmondható, hogy a ponthatárok kihirdetését követő két napon több mint 120 ezer független IP-címről jelentkeztek be diákok, hogy vizsgájuk eredményessége után érdeklődjenek, és ez idő alatt összesen 2,8 millió oldalt töltöttek le.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom