Connect with us

Megtiltották az SP2 terjesztését file-cserélő hálózatokon

Kütyük

Megtiltották az SP2 terjesztését file-cserélő hálózatokon

A Microsoft jogi lépések kilátásba helyezésével fenyegette meg a Windows XP második javítócsomagjának peer to peer hálózatokon való terjesztését kezdeményezőket.

A file-csere mellett állást foglalók szerint a Windows javítócsomag terjedése az egyik legjobb példa arra, miért is van szükség peer to peer hálózatokra, s mi azoknak az előnye még az olyan óriásvállalatok számára is, mint a Microsoft; írtuk pár napja. Redmond ugyanis csak szakaszosan tette elérhetővé a Windows XP legfrissebb javítását. Az SP 2 előnyeiből először ugyanis csak azok részesülhettek, akik ennek már egy korábbi, bétaváltozatát feltelepítették; ezután, a hét első napján következethetett a többi felhasználó. Ebben minden bizonnyal az egyenletesebb szerverterhelés-elosztás is szerepet játszott.

Sokan azonban nem akartak napokat várni a nagyobb védettségre, ezért a javítócsomag második változata felkerült a többnyire illegális file-cserékről ismert peer to peer hálózatokra – elsőként a Downhill Battle jóvoltából. Igaz, ehhez a Microsoft nem járult hozzá (habár a service pack ingyenesen beszerezhető, attól ez a fajta terjesztés még licencfeltételekbe ütközhet); ráadásul a csomag ebben a formában közel negyed gigabyte-nyi, aminek a letöltési idejét egy modemes felhasználó számára megtapasztalni semmi esetre sem szívderítő esemény.

Mégis sokan letöltötték, és használatba vették az operációs rendszer biztonsági beállításait, webböngészőjét és médialejátszóját felfrissítő csomagot, ám a Microsoft úgy döntött, hogy a peer to peer hálózatokon való terjesztés sérti az érdekeit. A Downhill Battle arról értesült, hogy két olyan oldal üzemeltetőivel is felvette Redmond a kapcsolatot, melyek érintettek voltak az SP2 terjesztésében. A szoftverfejlesztő az USA Digital Millennium Copyright Actra hivatkozva érte el, hogy a javítócsomag hostolását végző webmesterek megszüntessék az SP2 általuk biztosított elérhetőségeit.

Az sp2torrent.com, mely kifejezetten abból a célból jött létre, hogy az internetezők között elterjessze a javítócsomagot, most egy közvetlen, a Microsoft weboldalára mutató linket tartalmaz. Mindazonáltal Redmond egy kicsit elkésett a lépéssel, hiszen az SP2 már kontrollálhatatlanul elterjedt egyéb file-cserélő hálózatokon is.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom