Connect with us

technokrata

A kamerás mobilokkal leginkább csak fényképeznek az előfizetők, MMS-t ritkán küldenek

Kütyük

A kamerás mobilokkal leginkább csak fényképeznek az előfizetők, MMS-t ritkán küldenek

A beépített digitális fényképezőgéppel felvértezett mobiltelefonokkal rendelkezők túlnyomó többsége szívesen készít mobil fotókat, azonban az ily módon készített képeket csak viszonylag kevesen küldik tovább multimédiás üzenetekben.

Erre a végkövetkeztetésre jutott egy a piacvezető Nokia cég által most nyilvánosságra hozott friss tanulmány. A Nokia munkatársai Németországban és Nagy-Britanniában mintegy háromszáz mobil előfizető fényképezési és MMS küldési szokásait vizsgálták három hónapon keresztül.

A tesztalanyok havonta átlagosan ötvenkét fényképet készítettek mobiljaik segítségével, azonban a megkérdezetteknek mindössze negyven százaléka küldött el ezen fényképek közül legalább egyet MMS-ben. A szolgáltatók mindent megtesznek az MMS népszerűsítésre érdekében, azonban egyelőre még jelentős árcsökkentésekkel sem lehet rávenni az előfizetőket arra, hogy MMS-ezzenek.

A felmérés ezenkívül rávilágít arra, hogy az SMS továbbra is rendkívül nagy népszerűségnek örvend a mobilosok körében. Timo Poikolainen, a Nokia egyik munkatársa az üggyel kapcsolatban elmondta, hogy Nyugat-Európában havonta átlagosan hatvan darab rövid szöveges üzenetet küldenek az előfizetők.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák