Connect with us

A használt import mobilok és a pre-paid csomagok a legnépszerűbbek Romániában

Kütyük

A használt import mobilok és a pre-paid csomagok a legnépszerűbbek Romániában

Romániában jelenleg körülbelül minden harmadik személy használ mobiltelefont és az előfizetői tábor rendkívül gyorsan növekszik, köszönhetően elsősorban az országba külföldről bevitt használt, illetve felújított olcsó mobil készülékeknek.

A Forum for the Future nevezetű szervezet egyik friss jelentéséből kiderül, hogy Romániában az emberek relatíve sokat költenek mobiltelefonálásra, ugyanis miközben a román átlagbéreknél körülbelül húszszor magasabbak a nyugat-európai átlagbérek, addig a fejlett országok mobil előfizetőin csak kétszer többet keresnek a mobil operátorok.

Ahogy a legtöbb piacon, úgy Romániában is a kártyás, vagyis pre-paid csomagok a legnépszerűbbek, a mobilosok több mint 65 százaléka rendelkezik ilyennel. Az országban rendkívül népszerűek a nyugatról behozott használt telefonok, melyek sok esetben már 20 eurós áron megvásárolhatók, ugyanis a legolcsóbb új készülékekért is legalább 50 eurót kell fizetni. 2003-ban közel 250 ezer használt mobiltelefont vittek be Romániába, idén pedig minden tizedik megvásárolt készülék használt importból eredeztethető. Az országban egyébként egyes cégek már kifejezetten azzal foglalkoznak, hogy felújítják a nyugatról behozott használt mobilokat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

hono

SmartPhone

A HONOR 20 augusztus 1-től kapható Magyarországon

2019. július 22. hétfő
Sony A7R

Kamera

61 megapixeles fényképezőgép a Sonytól

2019. július 22. hétfő
longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019

Dotkom