Connect with us

technokrata

Idén már jóval több mint 600 millió mobiltelefon kerül forgalomba

Kütyük

Idén már jóval több mint 600 millió mobiltelefon kerül forgalomba

A vártnál jobb eladási mutatók arra késztették az egyik piackutató céget, hogy kiadja korábbi mobiltelefon piaci előrejelzése javított verzióját.

Az iSuppli munkatársai korábban arról számoltak be, hogy 2004-ben előreláthatólag 600 millió mobil készülék talál majd gazdára, most azonban ezen szakemberek már úgy vélekednek, hogy idén akár több mint 625 millió telefont is eladhatnak a gyártók. Összehasonlításképp, 2003-ban világszerte 520,8 millió mobiltelefont adtak el, vagyis a növekedés roppant dinamikusnak nevezhető.

Az iSuppli előrejelzései szerint egyébként a harmadik negyedévben 156 millió, a negyedik negyedévben pedig körülbelül 161,5 millió mobiltelefont dobnak majd piacra. Az első, illetve második negyedévben egyébként 155 millió, illetve 152,5 millió készüléket adtak el globálisan. A piackutató cég közlése szerint, csak úgy, mint 2003-ban, 2004-ben is a régi készülékeiket újra cserélő előfizetők számítanak a piac mozgatórugójának, e mellett pedig a fejlődő országokban élő új előfizetők is rendkívül fontos szerepet játszanak a folyamatos növekedésben.

A mobiltelefon piacot továbbra is a finn székhelyű Nokia uralja, igaz szépen lassan zsugorodó részesedés mellett. A Nokia a második negyedévben 45,4 millió mobil készüléket adott el és 29,3 százalékos piacrésszel rendelkezett, ami jelentős visszaesést jelent a 2001 második negyedévében regisztrált 36,3 százalékos, illetve a 2003 második negyedévében feljegyzett 34,4 százalékos részesedéshez képest.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle