Connect with us

A Microsoft és a Fiat közös gépjármű telekommunikációs fejlesztéseket indít

Kütyük

A Microsoft és a Fiat közös gépjármű telekommunikációs fejlesztéseket indít

A Microsoft és a Fiat munkatársai bejelentették, hogy a két mamutcég közös fejlesztéseket kíván folytatni annak kapcsán, hogy milyen módon lehetne a mobiltelefonokat, a kéziszámítógépeket, a digitális zenelejátszókat és az ehhez hasonló eszközöket az autók szerves részévé tenni.


A két vállalat olyan új elektronikus megoldásokat szeretne kifejleszteni, melyek például internet elérést biztosítanak az autók utasainak, illetve Bluetooth kapcsolatot teremtenek a gépjárműben használt eszközök között. A tervek között szerepel például olyan új autós műszerfalak alkalmazása, melyek USB csatlakozóval vannak ellátva, ily módon pedig az autós hi-fi rendszereket összekötik a különböző hordozható audio lejátszó berendezésekkel.

A Windows Automotive szoftverre, valamint szabványosított hardver elemekre épülő új autós megoldás a már megszokott gombok mellett akár hangparancsokkal is kezelhető lesz. A Fiathoz tartozó Magneti Marelli foglalkozik majd a hardveres fejlesztésekkel, a szoftvert pedig természetesen a redmondi székhelyű Microsoft fogja szállítani.

A Microsoft és a Fiat közötti együttműködés anyagi vonzatai ismeretlenek, annyit azonban tudni lehet, hogy egy több esztendőre szóló kooperációról van szó.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom