Connect with us

Nagy teljesítményű Bitboys grafikuschipek mobil készülékekbe

Kütyük

Nagy teljesítményű Bitboys grafikuschipek mobil készülékekbe

A különböző grafikus processzorok fejlesztésével foglalkozó Bitboys hosszú idő után most először újra hallatott magáról, ugyanis a vállalat a Los Angeles-ben megrendezett Siggraph szakkiállításon három vadonatúj, elsősorban mobil készülékekbe szánt grafikuschipet jelentett be.


A G32, G34 és G40 típusjelzésű újdonságok OpenGL, Microsoft Direct3D Mobile és M3G kompatibilisek, ami garanciát jelenthet arra, hogy az ilyen chipekre épülő mobiltelefonok, illetve kéziszámítógépek kiváló minőségű és sebességű grafikus megjelenítésre lesznek képesek.

A G32-es alapmodell a legolcsóbb kategóriába tartozó, belépőszintű mobil grafikus processzorok piacán áll hadrendbe. A következő modell, a G34 alapvetően a G32-re épül, azonban lényeges különbség, hogy extraként helyet kap benne egy programozható FPU (Floating Point Unit) és egy speciális hardveres 3D gyorsító megoldás. Tudni lehet, hogy a G34 licenszjogait a japán NEC már meg is vásárolta.

A G40 típusjelű új zászlós hajó mindent tud, amit a G34, ezenfelül pedig egy Vertex Shader és egy Pixel Shader is fellelhető benne.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom